Merta edemmäs pelaan - Golflehti
Merta edemmäs pelaan

Merta edemmäs pelaan

Parantuneet lauttayhteydet tuovat Ruotsin golfhelmet lähemmäksi suomalaisia.

Teksti Krister Jalonen
Kuvat Getty Images
Facebook Whatsapp Linkedin

Naantalista Kapellskäriin ja Maarianhaminasta Visbyhyn pääsee ensi vuonna aiempaa sujuvammin, mikä on golfarillekin hyvä uutinen.

Finnlinesin kaksi uutta laivaa kuljettavat matkustajia ensi vuonna reitillä Naantali-Långnäs-Kapellskär. Modernien ravintoloiden, kahviloiden ja muiden palveluiden ansiosta matkustusmukavuus paranee, ja uudet laivat myös tuplaavat matkustajakapasiteetin aiempaan verrattuna.

Kapellskär sijaitsee noin sata kilometriä Tukholmasta koilliseen. Matkustusaika Naantalista on 8–9 tuntia. Käytännössä se tarkoittaa, että perillä Ruotsin puolella on selvästi nopeammin kuin jos matka jatkuisi Tukholmaan saakka.

Ruotsin ehdottomaan eliittiin kuuluvat Tukholman alueen huippukentät, kuten Bro Hof Slott, Ullna ja Österåkers, sijaitsevat kaupungin pohjoispuolella ja ovat Kapellskäristä käsin mutkattomasti saavutettavissa lyhyehkön automatkan jälkeen.

Viking Linen ja ruotsalaisen Gotlandsbolagetin perustaman yhteisyrityksen liikennöimällä Tukholma-Maarianhamina-Visby -reitillä alkaa puolestaan keväällä kulkea M/S Birka Stockholm -alus. Se parantaa Manner-Euroopan upeimpiin kenttiin kuuluvan Gotlannin saaren Visby Golfklubbin saavutettavuutta.

Tähän asti suomalaiset ovat matkustaneet Visbyhyn joko lentämällä, harvoin liikennöivillä erikoisristeilyillä tai Nynäshamnin lautalla manner-Ruotsin kautta. Kolmen kaupungin kautta risteilevän reitin ympärille voi rakentaa ensi kesänä golfohjelman, jonka puitteissa voi pelata niin Visbyn, Ahvenanmaan kuin Tukhkolmankin huippukentillä.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back