Haussa Suomen paras golfkenttä - Golflehti
Haussa Suomen paras golfkenttä

Haussa Suomen paras golfkenttä

Suomen suurin golfkenttien arviointitutkimus toteutetaan syksyn aikana. 

Teksti Sami Sarpakunnas
Kuvat Lassi Pekka Tilander
Facebook Whatsapp Linkedin

Kuluvan syksyn aikana toteutetaan jälleen Suomen golfkenttien laajin ja kattavin arviointitutkimus, Kenttäranking. Sen tulokset esitellään laajasti vuoden 2024 Golflehden ensimmäisessä numerossa. Tutkimus tehdään sähköisesti syksyn 2023 aikana, joten muistathan vastata, kun kutsu kolahtaa sähköpostiisi!

Kenttärankingissa Suomen kentät pistetään paremmuusjärjestykseen. Tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein. Kenttärankingissa suomalaiset golfarit arvioivat pelaamansa kentät kahdeksassa eri kategoriassa. Arvioiden perusteella kentille lasketaan yhteispisteet, joiden laskemisessa painotetaan kentän esteettisyyttä, kuntoa sekä design, reititys ja pelattavuus -arviota eri kertoimin.

Tulokset elävät yllättävän paljon kahdessa vuodessa.

Kaksi vuotta sitten kamppailu voitosta oli ennätyksellisen tiukka. Ero voittajan ja kakkosen välillä oli vain 0,03 pistettä, ja koko kärkikymmenikkö mahtui kolmen pisteen sisälle. Tulokset elävät yllättävän paljon kahdessa vuodessa, joten taas nähtäneen sekä suuria nousuja että roimia pudotuksia. Meritoituneet kestosuosikit ovat saaneet rinnalleen haastajia monessa kategoriassa. Etenkin vuoden kehittynein kenttä, Suomen viihtyisin kenttä sekä paras hinta-laatusuhde -palkinnoista on kirinyt kisaamaan moni yllättäjäkin.

Jos et vielä ole pistänyt kahden viime vuoden aikana pelaamiasi kenttiä järjestykseen, kannattaa jo ryhtyä pohtimaan arvosanoja, jotta olet valmiina, kun arvioinnin ja uuden Kenttä­rankingin aika kohta taas koittaa!

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back