Lauri Ruuska – Herra 59 - Golflehti
Lauri Ruuska – Herra 59

Lauri Ruuska – Herra 59

Lauri Ruuska voitti Challenge Tourin kotikisan, ja teki samalla suomalaista golfhistoriaa.

Teksti Sami Sarpakunnas
Kuvat Tomi Natri, Getty Images ja Sami Sarpakunnas
Facebook Whatsapp Linkedin

Golfissa on muutamia mystisen hienoja saavutuksia, joista useimmat huippugolfaritkin voivat vain unelmoida. Yksi on kilpailun voittaminen kotiyleisön edessä, toinen, sitäkin suurempi, on kierrostulos 59. Lauri Ruuskan kohdalla molemmista tuli totta elokuussa Vierumäellä.

Merkkipaaluista jälkimmäinen tapahtui ensimmäisenä, kun Ruuska käynnisti kilpailunsa pyörremyrskyn lailla iskemällä uusiksi Cooke-kentän kenttäennätyksen ja kanveesiin vastustajansa.

59 lyönnin ennätyskierros oli 12 lyöntiä alle parin, sillä Cooken par oli kilpailussa 71 lyöntiä. Kentän yhdeksäs reikä pelattiin par-nelosena, kun se normaalisti on par-viitonen. Kierroksen aikana Ruuska teki kymmenen birdieä ja yhden eaglen. Päätösreiällä hänellä oli vielä noin viisimetrinen putti tulokseen 58.

Lauri Ruuska ja haamukierroksen tuloskortti

”Vasta viimeisellä griinillä kädet alkoivat tärisemään. Mietin siinä, että 58 lyöntiin on ylipäätään kiertueilla pystynyt muistaakseni vain kolme pelaajaa. Se pisti jännittämään, mutta muuten pysyin ihan rentona”, Ruuska kertoi.

”Tähdet ja kaikki muutkin osuivat tänään kohdalleen. Huonotkin lyönnit lähtivät suoraan lippua kohti. Petteri rauhallisena kaverina bägissä auttoi minuakin pysymään hetkessä”, Ruuska kiitteli caddienaan toiminutta valmentajaansa Petteri Nykkyä.

Valmentaja Petteri Nykyn oli tarkoitus toimia caddiena vain yhden kierroksen ajan. Lopulta hän kantoi Ruuskan bägiä Crocsit jalassaan täydet neljä kierrosta.

Kisan kakkoskierros vaati 11 lyöntiä enemmän, mutta lopulta Ruuska tuuletti kisan ylivoimaista voittoa tuloksella 27 alle parin. Eroa kakkossijaan kertyi seitsemän lyöntiä. Voiton ansiosta Ruuska nousi taistelemaan tosissaan noususta pääkiertue DPWT:lle.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back