Elä tarinassa - Golflehti
Elä tarinassa

Elä tarinassa

Golfin tarinat ansaitsevat tulla kerrotuiksi.

Teksti Savuava Soketti
Facebook Whatsapp Linkedin

Tällä hetkellä Suomessa on yli 154 000 golfaria. Maailmassa meitä on 66 miljoonaa. Jokaisella on omat tarinansa ja yhdessä olemme osa suurta tarinaa, jonka ensimmäiset sivut raapustettiin joskus 1400-luvulla Skotlannissa.

Tuntuu romanttiselta ja jyhkeältä kuulua golfin tarinaan. Siihen kuuluu tarinoita historiallisista kilpailuista ja ne voittaneista sankareista sekä tarinoita tavallisten meikäläisten unelmalyönneistä ja haamukierroksista. Ja loputtomasti tarinoita sulamisista ja sekoiluista.

Toisissa tarinoissa golfsankarit ajavat golfautolla väylät pakittaen, koska valvoja erään griinin lähellä sanoi gps:n lyötyä jarrut päälle, että täältä pitää pakittaa pois.

Joskus tarinat saavat innoituksensa siitä, millaista olisi olla jonkun toisen saappaissa. Käväistään katsomassa, mitä olisi tapahtunut Epson Tourin finaalissa, jos Kiira Riihijärven kengissä ”viulua olisikin soittanut” Savuava Soketti.

Vastaus oli lyhyt, yksiselitteinen ja ihailtavan rehellinen: ”Lopeta.”

Panoksena kortti LPGA:lle. Neljän päivän aikana sellainen normipeli riittäisi siihen. Ei paha, ei paha. Kahden päivän jännityksestä johtuvan vatsakurailun jälkeen olo torstaina ykkösen tiiboksissa muistuttaa enemmän talviunta nukkuvaa kastematoa kuin piinkovaa ammattilaisgolfaria. Ensimmäisen päivän 104 lyönnin kierrostuloksen jälkeen laulukuoron operatiivinen johtaja huutaa, että tännepäin! Oli se paha.

No, onneksi sen tarinan kirjoitti joku muu.

Ensimmäisestä kosketuksesta golfmailaan saattaa alkaa kaunis tarina. Voi se tosin nopeasti loppuakin. Näin kävi kaverilleni, joka kysyi prolta, että mitä tässä pitäisi tehdä, kun lyönti ei lähde mihinkään. Vastaus oli lyhyt, yksiselitteinen ja ihailtavan rehellinen: ”Lopeta.”

Kauden loppuun vielä yksi lyhyt tarina elävästä elämästä, ja kuulemma tosi. Kierroksen aikana eräs ovela miekkonen kertoi uittavansa kaikki puiset tiitikkunsa vesiämpärissä, koska ne kestävät näin pidempään. Eivät katkea, taipuvat.

Se on kovina aikoina ihailtava oivallus. Ja todiste siitä, kuinka paljon golfista syntyy tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuiksi.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back