Horjuva huippugolf - Golflehti
Horjuva huippugolf

Horjuva huippugolf

Golflehden seuraava numero, 1/2023, ilmestyy 1.3.2023

Facebook Whatsapp Linkedin

Ensimmäinen LIV Golf -kiertueen kilpailu pelattiin kesäkuussa Lontoossa. Saudi-Arabian valtion omistaman rahaston avokätisesti rahoittama kiertue pyrkii haastamaan ja vähintäänkin horjuttamaan, miesten huippugolfin valtarakenteita. Rahankäyttö on holtitonta, ja dollaripinoillaan Greg Normanin luotsaama LIV Golf on saanut houkuteltua riveihinsä useita maailmanhuippuja. Kiertue joutuu maksamaan myös siitä, että sen kilpailuja televisioidaan.

LIV Golfin alkumatka on ollut kivulias. Kanteita on jätetty, ja oikeusprosessit odottavat loppunäytöksiään. Kuvan Henrik Stenson menetti Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteeniuden siirryttyään LIV Golf -kiertueelle. Kotimaassaan Ruotsissa Stenson on saanut armotonta kritiikkiä ratkaisustaan.

Maailmanlistan pisteet ovat LIV Golfille elämän ja kuoleman kysymys. Nyt kiertueen kilpailuista ei pisteitä saa, ja siksi LIVin pelaajat putoavat rankingissa viikko viikon perään. PGA Tour on sulkenut täysin ovensa LIV:lle siirtyneiltä pelaajilta, mutta DP World Tour on tarjonnut LIV-pelaajille mahdollisuuden pelata kiertueen kilpailuissa – ja ansaita maailmanlistan pisteitä. Yleisö ei ole ottanut loikkareita lämpimästi vastaan. Kylmä ilmapiiri on saanut osan LIV-pelaajista vetäytymään DPWT:n kilpailuista.

Tilanne elää jatkuvasti ja jatkoa on vaikea ennustaa. Ensi vuoden ensimmäisessä numerossa tarkistamme tilanteen.

Facebook Whatsapp Linkedin
Go back