Mustaa ja värikästä - Golflehti
Mustaa ja värikästä

Mustaa ja värikästä

Anni ja Iida Kaakkolalle pukeutuminen on tärkeä osa golfharrastusta.

Teksti Juha Hakulinen
Kuvat Juha Hakulinen
Facebook Whatsapp Linkedin

Siitä lähtien, kun olen saanut päättää itse omasta pukeutumisestani, musta on ollut pukeutumiseni pääväri. Pukeudun normaalistikin mustaan, ja samoin toimin golfkentällä. Se luo tutun ja turvallisen olon. En ole luonteeltani kuitenkaan synkkä, vaikka pukeudun mustaan.

Iida taas on aina pukeutunut golfkentällä värikkäämmin kuin minä. Hänelle värikäs pukeutuminen on jonkinlainen tapa irrottautua tylsästä toimistoetiketistä, jota arjessa pitää noudattaa.

Golfvaatteiden pitää olla sekä tyylikkäät että mukavat. Niiden pitää joustaa oikeasta kohdasta, eivätkä ne saa puristaa tai kiristää. Sen lisäksi niiden pitää totta kai näyttää hyvältä.

En käytä golfvaatteita koskaan vapaa-ajalla. Ne ovat vain golfia varten. Golfvaatteissa voi tietenkin käydä kotimatkalla kaupassa, mutta en käytä niitä muuten kuin golfkentällä.

Golfkentälle ei tarvitse laittaa verkkareita jalkaan, jotta voi pelata.

Tykkään hankkia uusia golfvaatteita tasaisin väliajoin. Viimeisin ostokseni oli uusi sadetakki. Väri oli totta kai musta. Sadetakinkin pitää olla joustava ja mukava.

Ostamme vaatteita sekä netistä että kivijalkakaupoista. On kiva käydä sovittamassa vaatteita kaupassa, kun siellä pystyy svingailemaan ja kokeilemaan, miltä vaatteet tuntuvat svingin aikana. Silloin välttyy turhilta ostoksilta.

Aloitimme Iidan kanssa golfin yhtä aikaa. Siitä taitaa olla jo neljätoista vuotta. Pelaamme edelleen paljon yhdessä. Kilpaileminenkin on lähellä sydäntä. Kierrän Mid Tourin kisoja, ja on Iidakin niihin joskus osallistunut.

Välillä samaan ryhmään tulevien pelaajien kanssa tulee puhetta pukeutumisesta. Se on mukava keskustelunaihe. Äskettäin yksi pelikaveri kehui Iidan hametta ja kysyi, mistä se oli hankittu.

Tykkään perinteisestä golfpukeutumisesta. Pukeutumisen tulisi pysyä lajille uskollisena. Liiallinen vaatekikkailu ei innosta.

Suomalaisten golfpukeutuminen on yleisesti aika tuttua ja turvallista, mutta on siellä piristäviä poikkeuksiakin joukossa. On kiva katsella kentällä sellaisia pelaajia, jotka pukeutuvat tyylikkäästi ja ovat selkeästi miettineet aamulla, minkälaisen asun pukevat päälleen.

Miesammattilaisilla näkee nykyään hienoja golfvaatteita. Mielestäni suorat housut ja siisti paita ovat tyylikkäät. Naisammattilaisista Matilda Castren pukeutuu hienosti.

Golf on siitä kiva laji, että kun tykkään pukeutua ja panostaa ulkonäköön, niin täällä se onnistuu. Golfkentälle ei tarvitse laittaa verkkareita jalkaan, jotta voi pelata.

Meille vaatteet ovat tärkeä osa golfkokonaisuutta. Tyylikkäissä ja mukavissa vaatteissa pelikin kulkee paremmin.

#MunTapaPelata

Joku ehkä ajattelee, että golf on setämiesten juttu. No. Se joku on oikeassa. On se sitäkin. Mutta se on myös peli lähiössä hengaaville teineille. Tuoreille äideille. Rokkareille ja räppäreille. Fitnesshulluille. Tubettajille. Surffareille. Maahanmuuttajille. Hajamielisille professoreille. Homoille, heteroille ja kaikille sillä välillä. Se on niille, jotka nauravat liian kovaa. Niille, jotka haluavat aina voittaa. Niille, jotka luulivat vihaavansa golfia.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back