Kärsivällisesti ahnehtimatta - Golflehti
Kärsivällisesti ahnehtimatta

Kärsivällisesti ahnehtimatta

Ladies Open by Pickala Rock Resort on palkintoarvoltaan suurin Suomessa koskaan pelattu golfkilpailu.

Teksti Elina Saksa ja Krister Jalonen
Kuvat Pickala Golf ja Juha Hakulinen
Facebook Whatsapp Linkedin

Ladies European Tourin Suomen kotikisa pelataan Pickalan Park–kentällä kesä-heinäkuun vaihteessa, 29.6.–1.7. Parkilla on muutamia hyviä reikiä, joilla on tehtävä birdiejä, jos mielii menestyä kilpailussa. Hankalilla väylillä taas on syytä pelata konservatiivisemmin. Pickalan edustuspelaaja ja LET-kisassa mukana oleva Elina Saksa tuntee Parkin metkut erinomaisesti. Saksa kertoi näkemyksensä kentästä ja väylistä, jotka tulevat todennäköisesti näyttelemään merkittävää roolia kilpailun voittokamppailussa.

Major-mitassa

Kenttä tullaan virittämään noin 6100 metrin mittaiseksi, mikä on LET-kiertueella harvinaista. Tavallisesti kenttää pelataan näin pitkänä vain majoreissa.

Rautapeli ja putti ratkaisevat

”Muutamaa väylää lukuunottamatta avauksille on paljon tilaa, ja jos raffeja ei saada kasvatettua, raffi ei ole juurikaan ongelma. Hyvällä rautapelillä saa tehtyä paljon pareja ja pääsee birdie-paikoille. Peli käy Parkilla hankalaksi, jos ei osu griineihin ja parit täytyy tehdä griinin ulkopuolelta. Puttaaminen on toki aina arvossaan, mutta pitkällä kentällä ehkä vielä enemmän, jotta pystyy tekemään pareja hyvällä lag-puttaamisella (taktiikka, jossa pitkä putti yritetään saada vain lähelle reikää).”

Elina Saksa on Pickalan edustuspelaaja, joka osallistuu LET:n kotikilpailuun.

Pelistrategia

”Parkilla voi sortua siihen, että pelaa liian ahneesti tai yrittää liikaa. Parkilla on pelattava kärsivällisesti, koska bogeja tulee väistämättä. On pelattava maltilla ja kurinalaisesti, jotta pystyy hyödyntämään birdie-paikat. Parkilla kannattaa pelata keskelle griiniä, ellei oikeasti ole wedge kädessä. Itse ainakin lyön oikeastaan koko ajan draivia ja sitten rautaa griinille.”

 

Iskun paikat & vaikeimmat väylät

ISKUN PAIKAT: ”Kaikki par 5 -reiät (1, 8, 12, 16) ja par-nelosista 4 ja 7 ovat helpoimmasta päästä. Par-viitosille draivia vaan peliin, jonka jälkeen kakkoslyönti omaan lempimittaan. Kasilla (par 5) pääsee kahdella päälle, joten siinä voi pelata aggressiivisemmin. Neljännellä reiällä pääsee draivilla wedge-etäisyydelle. Väylä on melko leveä ja griini vastaanottava, joten se on selvä birdie-reikä.”

VAIKEIMMAT VÄYLÄT: ”Par-kolmoset (3, 6, 11, 15) ja par-nelosista 2, 5, 13 ja 17. Par-kolmosilla pelisuunnitelma on selkeä. Avaus aina keskelle griiniä, kaksi puttia ja par taskuun. Väylä 17 on kentän vaikein, ainakin visuaalisesti. Draivilla alas-tuloalue on hieman kapeampi, mutta palkintona on lyhyempi kakkoslyönti ylämäkeen lyötävässä lähestymisessä. Lyhyempi maila tiiltä avaa väylää hieman enemmän, mutta lähestyminen vaikeutuu, kun joutuu lyömään pidempää mailaa korotetulle ja varsin kovalle griinille. Avaus on huipputärkeä, sillä puut suojelevat viheriötä griinin molemmin puolin.”

Reikä 2: ”Vaikea reikä, jonka voi pelata konservatiivisemmin väylän mukaisesti vähän vasemman kautta ja lyödä isompaa mailaa sisään. Vaihtoehtoisesti voi leikata vähän puiden yli, mutta siinä on riskinsä, sillä kuivalla kentällä pallo voi rullata jopa raffiin tai veteen. Lähestyminen keskelle griiniä joka kerta.”

Reikä 5: ”Avaus on haastava, sillä oikealla oleva vesi ja bunkkeri ovat pelissä. Vasemmalla taas jää helposti blokkiin puiden taakse. Griiniä lähestytään usein pitkällä mailalla.”

Reikä 13: ”Haastava avaus, sillä vesi ja metsä ovat pelissä. Draivin on osuttava väylään, jotta hieman korotetulle griinille pääsee hyvin lähestymään. Griini on usein ollut melko kova, joten väyläosuman tärkeys korostuu.”

Toimituksen vinkit katsojille

Kilpailuun ei tulla rakentamaan varsinaisia katsomorakenteita, vaan yleisö voi kulkea vapaasti raffeissa. Hyviä paikkoja seurata kilpailua ovat kentän taukokioskien lähettyvillä sijaitsevat alueet (väylät 6 ja 10). Klubitalo on varattu pelaajien käyttöön, mutta tiski palvelee myös yleisöä. Yleisölle tarkoitetut laajemmat ravintolapalvelut sijaitsevat klubitalon lähellä sijaitsevassa vanhassa navettarakennuksessa. Samassa yhteydessä on myös tapahtumatori. Ilmainen yleisöparkki sijaitsee ABC Pickalan lähellä, josta on jatkuva shuttle-kuljetus golfkentälle. Lue lisää: ladiesopenpickala.fi.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back