Katsojan kisakesä - Golflehti
Katsojan kisakesä

Katsojan kisakesä

Kilpagolfin seuraaminen voi antaa eväitä myös oman pelin kehittämiseen.

Teksti Krister Jalonen
Kuvat Golfliitto ja Golfpiste
Facebook Whatsapp Linkedin

Suomessa pelataan kesän aikana useita kilpailuja, joissa on mahdollista päästä seuraamaan sekä nykyisiä että tulevia huippupelaajia lähietäisyydeltä.

Golfkisan seuraaminen voi parhaimmillaan antaa oivalluksia omaankin peliin. Kilpailua seuratessa on mielenkiintoista pohtia, millaisen ratkaisun itse tekisi missäkin tilanteessa ja verrata sitä kilpapelaajien ratkaisuihin.

Kotimaan kisoissa pelejä pääsee seuraamaan lähes aina aitiopaikoilta.

Kisan katsomisessa on käytännössä kaksi perustaktiikkaa: kisaa voi seurata kulkemalla jonkin ryhmän mukana reiältä reiälle, vaikka koko kierroksen ajan, tai asettumalla katsomaan kilpailua johonkin hyvään paikkaan, josta voi nähdä parhaimmillaan useammankin väylän tapahtumia.

Toisin kuin suurissa kansainvälisissä kilpailuissa, joissa voi olla päivittäin kymmeniä tuhansia katsojia ja joissa hyvän paikan löytäminen voi olla joskus haastavaa, kotimaan kisoissa pelejä pääsee seuraamaan lähes aina aitiopaikoilta.

Tälle aukeamalle on koottu kattaus kesän kovimpia kilpailuja, jotka ovat kaikki yleisölle avoimia.

29.6.–1.7. Ladies Open by Pickala Rock Resort

Pickala Golf, Siuntio

Ladies European Tourin kotikisa, joka pelataan tällä kertaa Pickalan Park-kentällä Siuntiossa. Palkintopotiltaan kyseessä on suurin Suomessa koskaan järjestetty golfkilpailu. Jaossa on 300 000 euroa.

Kolmipäiväisessä kilpailussa ovat mukana lähes kaikki Suomen kärkipelaajat sekä paljon Euroopan huippuja. Heinäkuun ensimmäisestä lauantaista odotetaan kauden suurinta suo

4.–5.7. Finnish Open for Golfers with Disability

Espoo Ringside Golf, Espoo

Paragolfkiertue Respecta Tourin osakilpailu. Kilpailu on avoin kaikille liikunta-, kehitys-, näkö-, aivo-, tai kuulovammaisille ja elinsiirron saaneille.

11.–15.7. Naisten EM-joukkuekilpailu

Tawast Golf, Hämeenlinna

Viisipäiväisessä joukkuekilpailussa 19 maata pelaa EM-mitaleista. Joukkueet ovat kuusihenkisiä. Kaksi ensimmäistä päivää pelataan lyöntipeliä, jonka jälkeen pelimuoto vaihtuu reikäpeliin. Viimeisen yhdeksän vuoden aikana mestaruus on mennyt aina joko Englantiin, Ruotsiin tai Ranskaan. Suomi on ollut viimeksi mitaleilla vuonna 2014, jolloin joukkueemme juhli EM-hopeaa.

19.–22.7.SM-lyöntipeli M/N/Para

Koskigolf, Kouvola

SM-mitalit jaetaan nelipäiväisessä lyöntipelikilpailussa, joka on avoin myös ammattilaisille. Kilpailu on osa Finnish Touria, joten paikalla on suuri osa Suomen parhaimmistosta.

Kuurojen EM-golf

Ålands Golfklubb, Ahvenanmaa

Golf hyväksyttiin Euroopan kuurojen urheiluliiton lajiksi viime vuonna. Nyt kuurojen ensimmäiset EM-kilpailut pelataan Ålands Golfklubbilla Ahvenanmaalla.

4.8. Speedgolf SM-sprint – SM-viikko

Lahden Golf, Lahti

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa lajiensa parhaat kilpailevat mestaruuksista. Speedgolfin sprinttimatkalla pelataan kolme reikää. Matka on niin lyhyt, että käytännössä pelaajat juoksevat alusta loppuun niin kovaa kuin pystyvät ja lyöntejä kertyy parhaimmille vain kymmenkunta.

 

5.–6.8. Speedgolf SM

Vierumäki Golf, Heinola

Speedgolfin SM-kisat, jossa ratkaisevaa on juoksuajan ja lyöntimäärän muodostama yhteistulos. Suomalaiset speedgolfarit ovat myös kansainvälisesti huipulla, ja taso on kova. Parhaat voivat pelata 18 reiän kierroksen alle parin ja reippaasti alle tunnissa.

10.–12.8. Finnish Amateur Championship

Helsingin Golfklubi, Helsinki

Erkko Trophyna tunnettu amatöörikilpailu pelataan Talissa jo 57. kerran. Vuosien saatossa voittajina on ollut sittemmin ammattilaisina menestyneitä pelaajia, kuten Mikko Ilonen, Kalle Samooja, Minea Blomqvist-Kakko ja Kiira Riihijärvi.

17.–20.8. Vierumäki Finnish Challenge

Vierumäki Golf, Heinola

Euroopan toiseksi korkeimman miesten kiertueen, Challenge Tourin, osakilpailu pelataan Vierumäellä jo seitsemättä kertaa peräkkäin. Mukana on DP World Tour -pelaajia lukuun ottamatta ammattilaistemme kärkikaarti. Kilpailun palkintopotti on Suomen kesän toiseksi suurin, 250 000 euroa

25.–27.8. Timberwise Finnish Open

Alastaro Golf, Alastaro

Nordic League on Euroopan kolmannen portaan ammattilaiskiertue, josta pelaajat yrittivät ponnistaa urallaan eteenpäin. Ensimmäinen Suomen kahdesta Nordic Leaguen kisasta pelataan pituudestaan tunnetulla Alastaron kentällä, jossa pelaajatkin pommittavat draivejaan pitkälle. Palkintopotissa on 50 000 euroa.

30.8.–1.9. The Nordcenter Fream Extreme

Nordcenter Golf & Country Club, Raasepori

Haaste on kova myös toisessa peräkkäisessä Nordic Leaguen Suomen kisassa, jossa pelaajat ottavat mittaa Nordcenterin Freamistä. Kenttä on viritettävissä erittäin vaikeaksi, joten pelaajilla on 50 000 euron kisassa todellinen testi edessään.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back