Bongaa pohjolassa - Golflehti
Bongaa pohjolassa

Bongaa pohjolassa

Pelaa uusin, vaikein, eksoottisin, pisin ja paljon muuta.

Teksti Krister Jalonen ja Jere Jaakkola
Kuvat Lassi Pekka Tilander
Facebook Whatsapp Linkedin

Ulkomaanmatkailu on mukavaa, mutta nyt alkaa aika, jolloin ei välttämättä ole aika lähteä merta edemmäs pelaamaan. Seuraavien kuukausien aikana Suomen erinomaiset ja erilaiset golfkentät näyttävät parastaan, ja niitä löytyy kaikkialta Hangosta Kittilään ja Kainuusta Pohjanmaalle. Autolla matkaten kotimaan kentät ovat vaivattomasti saavutettavissa, ja kenttiä voi bongailla omien mieltymystensä mukaan.

Ohessa muutama tärppi kesän pelireissuja suunnitteleville.

Uusin – Holiday Club Golf Saimaa

Kylpylähotellin yhteyteen rakennettu Holiday Club Golf Saimaan golfkenttä Imatralla on Suomen uusin. Lomahenkisestä resort-golfista nauttiville alue tarjoaa paljon muitakin aktiviteetteja. Kaupungin toiselta laidalta löytyy toinen kenttä, Imatran Golf. Kovin pitkä matka ei ole Holiday Clubin maisemista myöskään Lappeenrantaan, Viipurin Golfin Etelä-Saimaa -kentälle, joka tunnetaan Kenttärankingin Suomen kauneimman kentän tittelistään.

Vaikein – Nordcenter Golf & Country Club, Fream

Raaseporin Nordcenterissä pelataan kahdella upealla kentällä, Freamilla ja Benzillä, jotka sijoittuvat Kenttärankingissa säännöllisesti kärkikastiin. Nordcenterissä golfelämyksestä voi nauttia kaikilla aisteilla, mutta varsinkin Fream-kentällä voi myös mitata, mihin omat golftaidot todella riittävät. Monet pitävät Freamia Suomen vaikeimpana kenttänä, ja kentällä on pelattu myös Fream Extreme Openia, jossa kenttä pelataan vaikeimmilleen ja pisimmilleen viritettynä. Putti kuntoon, tii tai kaksi taaemmaksi ja eikun kokeilemaan.

Eksoottisin – Santa Claus Golf

Yöttömän yön valaistuksessa golfkierros on maaginen kokemus. Kesäöisen kierroksen voi pelata Suomessa monella kentällä, mutta mitä pohjoisemmas mennään, sitä valoisampia ovat hämärimmät hetket. Ounasvaaran rinteillä, Rovaniemen Santa Claus Golfissa, kesäyö ja Pohjois-Suomen luonto näyttäytyvät lumoavina. Peliseuraa saa poroista, joiden aiheuttamat jäljet on huomioitu paikallissäännöissä.

Pisin – Alastaro Golf

Vuonna 2007 avattu Alastaron golfkenttä on Suomen pisin. Mittaa takatiiltä kertyy 6700 metriä ja klubitiiltäkin 6100 metriä. Kenttä ei todellisuudessa pelaa aivan näin pitkänä, sillä hiekkapohjaisella maalla pallo rullaa hyvin. Suomen pisin kenttä voi toisinaan olla myös äänekkäin, sillä aivan kentän naapurissa sijaitsee Alastaron kuuluisa moottorirata. Golfaavat moottoriurheilun ystävät voivatkin sopivana ajankohtana yhdistää kaksi suosikkilajiaan.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back