Kumppanina golfkilpailussa - Golflehti
Kumppanina golfkilpailussa

Kumppanina golfkilpailussa

LET-turnauksen järjestäminen Suomessa ei olisi mahdollista ilman yhteistyökumppaneita.

Teksti Krister Jalonen
Kuvat Golfliitto
Facebook Whatsapp Linkedin

Viime lokakuussa Golfliitosta tiedusteltiin Pickalan halukkuutta järjestää Ladies European Tourin osakilpailu. Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen tarttui heti puhelimeen ja alkoi etsiä kilpailuun nopealla aikataululla yhteistyökumppaneita.

Muutama päivä myöhemmin Pickala ja Golfliitto löivät kättä päälle, ja matka kohti kesä-heinäkuun taitetta saattoi alkaa.

Ensimmäisenä Pelkosen puheluun vastasi Pickala Rock Resortin pääomistaja Kari Karvinen. Viidentoista minuutin keskustelun jälkeen oli selvää, että Pickalassa pelataan LET:n kilpailu seuraavana kesänä.

”Tiedän, että LET-kisan tasoinen tapahtuma on valtava ponnistus. Niinpä kysyin Jannelta, haluaako hän itse oikeasti järjestää LET-kisan täällä. Rehellisen kyllä-vastauksen jälkeen sanoin välittömästi olevani mukana. Seuraavien päivien aikana minulle kirkastui, että haluan kilpailun nimikumppanuuden”, Karvinen kertoo.

Näin Ladies Open by Pickala Rock Resort alkoi saada vauhtia nimestä alkaen. Karvinen uskoi tapahtuman vetovoimaan ensi kontaktista lähtien.

Pickala Golf Resortin Kari Karvinen uskoo LET:n vetovoimaan.

”Meidän kohdallamme puhutaan merkittävästä kuusinumeroisesta summasta, jolla tuemme tapahtumaa. Näen silti, että tässä on loistava tilaisuus tuoda Rock Resortia esille”, Karvinen valottaa.

Rock Resort on Pickalaan valmistuva korkeatasoinen asuinalue, jonka ydin on alkukesällä 2025 valmistuva yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä Rock. Asuinalueelle kaavoitetaan tontteja, joiden myymisellä on tarkoitus kattaa muun muassa Rock-kentän investointikustannukset. Karvinen haluaa Rock Resortille näkyvyyttä, mutta myös tunnesyyt painoivat vaakakupissa yhteistyökumppaniksi lähtemisessä.

”Asun Pickalassa, ja olen henkeen ja vereen pickalalainen. Tällaisia mahdollisuuksia saada Euroopan pääkiertueen kilpailu omalle kotikentälle ei tule joka päivä, joten tämä täytyy siinäkin mielessä hyödyntää.”

Suomalaisten menestys hyödyttää kumppaneita

Yhteistyökumppaneiksi lähtevät yritykset haluavat luonnollisesti lisäarvoa osallisuudestaan tapahtumassa. Secto Automotive on Jyväskylän MM-rallin nimikumppani. Yritys on löytänyt kohdeyleisönsä rallikansasta. LET-kisa tuli heille tarjolle Golfliiton kumppanuuden kautta.

”Toki golfarit autoilevina ihmisinä ovat mielenkiintoinen kohde, mutta LET:n kokoinen kilpailu ja ensi vuoden olympialaiset, joissa uskon suomalaisten pärjäävän, toivat lisäbuustin kumppanuudelle”, sanoo Secto Automotiven tapahtumapäällikkö Sami Heiskanen.

”Meidän tyylinen yritys haluaa olla mukana laadukkaasti järjestetyssä kansainvälisessä tapahtumassa. Haluamme tehdä tapahtumasta vielä paremman olemalla osa sitä.”

Secton näkyvin panostus Pickalan kilpailuun tulevat olemaan autot, joilla kuljetetaan VIP-vieraita kisa-alueelle. Kestävä kehitys kuuluu Secton arvoihin, joten LET-kisassa nähtävät menopelit ovat Kian sähköautoja.

”Kun arvot ovat kohdallaan molempiin suuntiin, voidaan saavuttaa maksimaalinen hyöty puolin ja toisin. Uskon, että Golfliiton kanssa tässä tapauksessa käy juuri näin.”

Urheilutapahtuman tukemisessa on asioita, joihin kumppanit eivät pysty omalla tekemisellään vaikuttamaan. Pickalan LET-kisassa suomalaisten menestys kääntäisi yhä useamman ­ihmisen katseet Siuntioon. Urheili­joiden menestymisen varaan yhteis­työtä ei voi silti rakentaa.

”Jos suomalaiset menestyvät, tapahtuman media-arvo ja yleinen kiinnostavuus nousevat, mikä sataa kumppaneiden laariin. Se on ekstraa, joka toivottavasti tapahtuu”, Heiskanen muotoilee.

”Kun arvot ovat kohdallaan molempiin suuntiin, voidaan saavuttaa maksimaalinen hyöty puolin ja toisin.”

Odotettavissa kesän suurin golfjuhla

Golfliiton ja Pickala Golfin vastuut ja velvollisuudet on määritelty osapuolten välisessä sopimuksessa. Kilpailun palkintopotti on 300 000 euroa, mutta kisan koko budjetti on noin miljoona euroa. Pelkosen johtamana Pickala on kerännyt summasta kasaan noin puolet.

Viime vuoden loppuun saakka varainhankinta sujui mukavasti. Maailmanlaajuinen tilanne on saanut yritykset miettimään investointejaan tarkemmin, mikä näkyi Pelkosen mukaan vuodenvaihteen jälkeen.

”Yritykset ovat olleet tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen epävarmempia lähtemään mukaan. Onneksi viime vuonna onnistumisprosentti oli hyvä. Hyvällä loppukirillä tapahtumasta jää jotain viivan alle niin Pickalalle kuin Golfliitolle”, Pelkonen kertoo.

Tapahtuman promoottorina toimivalla Golfliitolla on ollut vahva tahto pitää LET-kisa Suomessa. Kaksi edellistä Suomessa järjestettyä kilpailua ovat olleet menestyksiä, kummatkin omalla tavallaan.

”Tällainen golfjuhla on mainio verkostoitumisen paikka."

Vuonna 2021 Aura Golfissa vallitsi lähes ennennäkemätön yhteenkuuluvuuden tunne Matilda Castrenin ja Ursula Wikströmin ottaessa kaksoisvoiton. Viime syksynä Åland Golfklubbin Slåttsbanania kehuttiin maasta taivaisiin.

Se, mistä Pickalan kilpailu muistetaan myöhemmin, nähdään ratkaisevan putin upottua Park-kentän 18 reiällä. Lähtökohdat Suomi Golfin supertapahtumalle ovat olemassa, sillä Pickalan sijainti 40 kilometrin päässä Helsingistä antaa jo itsessään mahdollisuuden golfin kansanjuhlalle.

”Haluan korostaa myös, että kilpailu televisioidaan Suomessa kahdella kanavalla. Olemme pystyneet luomaan näyttävät elementit näkyä golfin yhteydessä, mikä tuo kumppaneille erinomaisen tilaisuuden brändinsä kasvattamiseen”, toteaa Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki.

Tapahtuman kumppaniyritykset pääsevät verkostoitumaan kilpailun aikana vain heitä varten rakennettavassa VIP-teltassa. Sekä Pelkonen että Rantamäki pitävät verkostoitumismahdollisuuksia kumppaneille lisäarvoa tuovana tekijänä.

”Tällainen golfjuhla on mainio verkostoitumisen paikka. Sillä on ehdottomasti merkitystä, että yritykset näkevät muitakin, jotka tekevät tämän golftuotteen ympärillä töitä”, Rantamäki sanoo.

”Varsinkin pandemian jälkitilassa on havaittu, että ihminen kaipaa fyysisiä kohtaamisia. Tiedän kohtaamisten olleen merkittäviä näiden kilpailuiden aikana, ja haluamme mahdollistaa ne myös jatkossa.”

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee urheilun arvokisoja ja suurtapahtumia. Pickalan LET-kilpailun tuki on 50 000 euroa.

Muilta osin kilpailun budjetti kasataan kokoon yhteistyökumppanuuksien avulla.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back