Läheltä piti - Golflehti
Läheltä piti

Läheltä piti

Golf on voimakkaasti visuaalinen peli. Myös golfkuvaus on oma taiteenlajinsa. Tällä palstalla esitellään golfkuvia, jotka ovat eri syistä johtuen mielenkiintoisia.

Teksti Jere Jaakkola
Kuvat Getty Images
Facebook Whatsapp Linkedin

Major-turnaukset tarjoavat aina suurta urhei­ludraamaa, mutta sen suurempaa dramatiikkaa, todellisia vaaratilanteita, niissä tuskin koskaan nähdään. Huhtikuun Masters-turnauksessa kauhun hetkiä kuitenkin koettiin.

Kovassa tuulessa pelattu kilpailun toinen kierros oli juuri saatu jatkumaan ukkoskeskeytyksen jälkeen, kun summeri soi uudelleen. Augusta Nationalin 17. tiiauspaikan vierestä kaatui rytisten useita jykeviä männynrunkoja suoraan kohti kilpailua seurannutta yleisöä. Kuin ihmeen kaupalla, kaikki paikalla ­olleet ehtivät pois kaatuvien puiden alta, eikä kukaan loukkaantunut. Hetken tallentaneet videot kuitenkin todistavat, että tilanteessa olisi voinut käydä todella huonosti.

Augustan tehokkuudella kentän vauriot korjattiin pikavauhdilla, eikä puiden kaatumisesta ollut seuraavana päivänä silminnäkijöiden mukaan enää juuri jälkeäkään.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back