Tasoituskierrokset – Näin jätät tuloskortin - Golflehti
Tasoituskierrokset – Näin jätät tuloskortin

Tasoituskierrokset – Näin jätät tuloskortin

Tasoituskierroksista enää joka kymmenes jätetään paperisella tuloskortilla.

Facebook Whatsapp Linkedin

Suomessa pelataan vuosittain yli miljoona tasoituskierrosta. Jo yli 90 prosenttia tasoituskierrosten tuloskorteista palautetaan sähköisesti sovellusten tai verkkosivujen kautta. Tapoja tuloskortin palauttamiseen on useita, minkä vuoksi käytännöt voivat olla golfareille osin myös epäselviä.

Tasoituskierroksen tuloskortin palauttamisen tavat on syytä kerrata senkin vuoksi, että alkavalla kaudella asiaan vaikuttaa kaksi olennaista muutosta:

1) Golf GameBook -sovelluksessa tasoituskortin palauttamisominaisuus on laitettu täksi kaudeksi maksullisen Gold-version taakse.

2) Golfliiton eBirdie-sovellukseen on rakenteilla oma digitaalinen tuloskortti.

Karkeasti ottaen tasoituskierroksen tuloskortin voi jättää kolmella eri keinolla: mobiilisovelluksella, verkkosivujen kautta tai palauttamalla paperisen tuloskortin. Esittelemme tällä aukeamalla kaikki tavat, joilla tasoituskortin voi jättää.

Mobiilisovellukset

Viime kaudella yli kaksi kolmasosaa tasoituskierrosten tuloskorteista palautettiin mobiilisovellusten kautta. Alla mainittujen kolmen sovelluksen lisäksi myös NexGolf- ja Golfbox-seurapalvelujärjestelmillä on mobiilisovellus, jonka kautta tuloskortin voi palauttaa.

eBirdie

Golfliitto kehittää parhaillaan eBirdie-sovellukseensa helppokäytöistä digitaalista tuloskorttia, jolla voi palauttaa kotimaan kentällä pelatun tasoituskierroksen. Liitto haluaa ratkaisullaan varmistaa, että kaikilla on seuran jäsenmaksuun kuuluva mahdollisuus tasoituskierroksen palauttamiseen digitaalisesti. Tulosten syöttämisen lisäksi eBirdien tuloskorttiin ei ainakaan toistaiseksi tule muita ominaisuuksia, kuten tilastointipalvelua. eBirdien tuloskorttiominaisuus valmistuu toukokuun aikana.

mScorecard

eBirdien tuloskorttikumppanina kaudesta 2021 lähtien ollut mScorecard-sovellus toimii tällä kaudella entiseen tapaan. Palvelussa on tilastointitoiminnot, ja mScorecardilla voi palauttaa myös ulkomailla pelatun tasoituskierroksen.

Golf GameBook

Monipuolinen Golf GameBook -sovellus on muuttanut palveluaan vähitellen käyttäjärahoitteisempaan suuntaan, mikä vaikuttaa tällä kaudella myös tasoituskierrosten syöttämiseen. Golf GameBookin kautta voi palauttaa tasoituskierroksen, mutta se edellyttää maksullista Gold-jäsenyyttä. Gold-jäsenyyden vuoksimaksu on 39,99 euroa. Golf GameBookilla voi palauttaa myös ulkomailla pelatun tasoituskierroksen.

Seurapalvelujärjestelmät

NexGolf

NexGolf-kentän jäsen voi jättää tasoituskierroksen tuloskortin kotiseuransa verkkosivujen NexGolf-palvelun, NexGolfin oman verkkopalvelun tai NexGolfin samannimisen mobiilisovelluksen kautta. Palvelun käyttö siis edellyttää, että pelaajan kotiseuran seurapalvelujärjestelmänä on NexGolf.

Golfbox

Jos pelaajan kotiseuran seurapalvelujärjestelmänä on Golfbox, tuloskortin voi palauttaa vastaavasti Golfboxin kautta joko nettiselaimella tai Golfbox-mobiilisovelluksella. Palvelun käyttö edellyttää, että pelaajan kotiseuran seurapalvelujärjestelmänä on Golfbox.

Huom: nopeasti yleistyneellä Wise-seurapalvelujärjestelmällä ei tällä hetkellä ole palvelua, jolla tasoituskierroksen voisi palauttaa.

Paperinen tuloskortti

Ennen digipalveluiden tuloa, paperisen tuloskortin palauttaminen oli ainoa keino tasoituskierroksen palauttamiseen. Nykyisin vain alle kymmenen prosenttia kaikista tasoituskierroksista palautetaan paperisten tuloskorttien kautta, mutta keinona se on edelleen täysin toimiva. Kaikilla Suomen kentillä tasoituskierroksen voi jättää myös palauttamalla paperisen tuloskortin. Paperituloskortin palautus voi joskus olla myös kätevin keino ulkomailla pelatun tasoituskierroksen palauttamiseen.

Muista että: Paperinen tuloskortti palautetaan aina omaan kotiseuraan riippumatta siitä, millä kentällä tasoituskierros on pelattu.

Kilpailukierrokset

Jos pelaaja osallistuu kilpailuun, jonka pelimuoto mahdollistaa tasoituskierroksen pelaamisen, kilpailun järjestäjä huolehtii tulosten lähettämisestä Golfliiton keskusrekisteriin, jonka kautta tasoitukset lasketaan. Pelaajalle riittää, että kirjaa kilpailukierroksen tulokset kilpailun järjestäjän osoittamalla tavalla.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back