Suosikkikohteissa käynnissä investointibuumi - Golflehti
Suosikkikohteissa käynnissä investointibuumi

Suosikkikohteissa käynnissä investointibuumi

Golfalalla uskotaan tulevaisuuteen.

Teksti Sami Sarpakunnas
Kuvat Kentät
Facebook Whatsapp Linkedin

Koronapandemia seisautti matkailun, mutta tulevaisuudenuskoa se ei alalta vienyt. Päinvastoin, tulevaisuuteen satsataan nyt isosti.

Costa Brava, Espanja

Tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta alkava ja Ranskan rajalle jatkuva Costa Bravan alue on golfarin ja kulinaristin aarreaitta. Sen ykköskentät ovat Euroopan kärkikastia, ja lähitulevaisuudessa niihin investoidaan kymmeniä miljoonia euroja.

Emporda Golf

Emporda Golf

Emporda Golf Resortin omistuspohja vaihtui vuoden 2019 aikana. Uudet suunnitelmat laitettiin aluille jo ennen pandemian puhkeamista.

Vuosien 1990–1993 aikana valmistuneet kentät Forest ja Links, klubitalo sekä golfhotelli ovat kaikki käyneet läpi massiivisen remontin, johon on pelkästään kahden viime vuoden aikana investoitu yli kymmenen miljoonaa euroa.

Kentillä on raivattu puita ja paranneltu bunkkereita. Klubitalosta ja golfhotellista on säästetty vain kuoret, kaikki muu on remontoitu.

Peralada

Peraladan tunnetuin maamerkki on 1300-luvulta peräisin oleva linna, jossa toimii kasino ja Michelin-tähden ravintola Castell de Peralada. Lähellä linnaa sijaitsee suvun omistama viiden tähden Peralada Wine Spa & Golf -hotelli ja vuonna 1993 valmistunut oma 18-reikäinen golfkenttä, Golf Club Peralada.

Viinitilan uudistuksista ja uudesta, Castell de Peraladan linnan viereen valmistuvasta rakennuskompleksista toivotaan Katalonian viinimatkailun uutta vetonaulaa ja nähtävyyttä. Projekti on ollut suvulle 40 miljoonan euron arvoinen investointi.

PGA Catalunya

PGA Catalunya

Avajaisvuodestaan 1999 alkaen PGA Catalunyan Stadium-kenttä on ollut Costa Bravan, ellei koko Espanjan ykköskenttä. Sisarkenttä Tour valmistui vuonna 2005.

Miljardööriomistaja Denis O’Brienin johdolla PGA Catalunyaan investoidaan 11 miljoonaa euroa. Camiral-hotellin huoneita muutetaan sviiteiksi, ja kylpylää laajennetaan. Tiluksille kaivetaan valtava tekojärvi, jonka ympärille rakennetaan villoja. Myös golfkenttiä sekä range- ja lähipelialueita uudistetaan ja klubitaloa remontoidaan.

Troia, Portugali

Portugalissa leveiden hiekkarantojen ympäröimällä Troian niemimaalla sijaitsee samaa nimeä kantava golfkeidas, Troia. Robert Trent Jones Seniorin jo neljä vuosikymmentä sitten suunnittelema kenttä lukeutuu Manner-Euroopan parhaimmistoon.

Links-henkinen kenttä on suunniteltu harmonisesti osaksi ympäröivää luontoa, ja sen väyliä reunustavat alueelle tyypilliset matalakasvuiset männyt ja rauhoittavat hiekkadyynit, jotka ympäröivät Troian niemimaata yhteensä noin 60 kilometrin pituudelta.

Jatkossa alueen kenttäkapasiteetti paranee, kun Pinheirinho Golf avautuu. 27-reikäinen kokonaisuus on jo valmis, mutta avajaisia ei vielä ole vietetty. Lukuisat järvet ja hiekkaesteet tekevät kentästä haastavan.

Ensi vuonna alueelle on määrä valmistua myös kaksi uuttaa kenttää, Comporta Dunes ja Comporta Links.

Bogogno Golf

Bogogno Golf, Italia

Italiassa golfresortit, joissa golfkenttä ja hotelli sijaitsevat vierekkäin, ovat harvinaisempia kuin muissa golfmatkailumaissa. Yksi Italian resortien helmistä, Bogogno Golf, löytyy puolen tunnin ajomatkan päässä Milanon Malpensan lentokentältä. Sen kentät Conte ja Bonora ovat maan parhaimmistoa.

Hyvän sijainnin, hotellin ja kahden tasokkaan kentän ansiosta Bogognon suosio on kasvussa. Akilleen kantapää on ollut majoituskapasiteetti, johon panostetaan jatkossa. Hotelliin valmistuu kuluvana vuonna uusi siipi, ja huonemäärä nousee 50:een.

Druids Glen, Irlanti

Druids Glen Irlannissa, Dublinin eteläpuolella, satsaa ykköskenttänsä kehittämiseen. Kentällä on pelattu maineikas Irish Open vuosina 1996–1999, ja silmissä kiiluu paluu kilpagolfin näyttämöksi. Kenttää pidennetään takatiiltä, kastelua ja kuivatusta parannetaan ja niin giriinit kuin tiipaikatkin rakennetaan USGA:n tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Valmiilla kentällä pelataan taas ensi kaudella. Siihen asti golfareita palvelee klubin toinen kenttä, Heath, joka remontoitiin viime vuonna. Miljoonaluokan remontissa parannetaan myös klubitaloa ja majoituskapasiteettia.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back