Simulaattori-isäntä - Golflehti
Simulaattori-isäntä

Simulaattori-isäntä

Petri Halme on tehnyt golfsimulaattoreiden pyörittämisestä itselleen bisneksen.

Teksti Juha Hakulinen
Kuvat Juha Hakulinen
Facebook Whatsapp Linkedin

Golfsimulaattorit ovat viimeisten vuosien aikana tehneet golfista ympärivuotisen harrastuksen yhä useammalle golfarille. Golftoimialallekin on syntynyt täysin uusi toimenkuva: simulaattoriyrittäjä.

Tampereelta kotoisin olevan Petri Halmeen Golf Studios -ketjuun kuuluu yhdeksän simulaattoria ympäri eteläistä Suomea. Halme lähti kehittämään simulaattori-ideaa kaksi ja puoli vuotta sitten. Ensimmäinen toimipiste avattiin tuolloin Ylöjärvelle.

”Halusimme ensin testata, toimiiko idea ympäri vuorokauden auki olevasta simulaattorista. Tavoite oli tehdä talviharjoittelusta mahdollisimman yksinkertaista. Oli siinä myös oma lehmä ojassa, kun halusin tehdä itselleni paikan, jossa saisin harjoitella rauhassa”, Halme myöntää.

Idea toimi, ja simulaattorit alkoivat yleistyä hurjalla vauhdilla.

”Taidamme olla Suomen laajimmalle levinnyt simulaattoriketju”, muun muassa Pirkanmaalla, Lohjalla ja Vantaalla simulaattoreita pyörittävä Halme kertoo.

"Halusin tehdä itselleni paikan, jossa saisin harjoitella rauhassa."

Suomessa simulaattoreita on rakennettu golfklubeille ja golfmyymälöiden yhteyteen, mutta niitä on paljon myös erilaisissa talliosakkeissa. Ne ovat Halmeen mukaan osoittautuneet erinomaisiksi paikoiksi simulaattoreille, sillä tilat ovat riittävän suuria ja korkeita.

”Ne ovat pääsääntöisesti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Niihin on helppo tulla, auton saa parkkiin oven eteen, eikä bägiä tarvitse raahata pitkiä matkoja.”

Pelkällä Trackmanilla ei vielä pääse pitkälle, vaan toimiva simulaattoritila vaatii helpon ja selkeän ajanvarausjärjestelmän, turvallisen lyöntikopin, tietokoneen ja videotykin. Halmeen yritys hoitaa kaiken tämän.

”Meillä on verstas Ylöjärvellä, jossa rakennamme kopit moduuleiksi ja siirrämme ne paikan päälle. Siellä rakennamme kaiken valmiiksi vuorokaudessa. Myös ajanvaraussofta on meidän koodaamamme”, Halme kertoo yrityksensä toiminnasta.

Simulaattoreiden yleistyessä hurjaa vauhtia tulee väkisinkin mieleen ajatus alan ylikuumenemisesta. Halme vertaa simulaattoreita toiseen tämän hetken trendilajiin, padeliin. Molemmissa lajeissa on ollut todella kova imu parin viime vuoden ajan.

”Jossain kohtaa uusien simulaattoreiden tulo hiipuu, mutta uskon nykyisten harrastajien jatkavan olemassa olevien laitteiden käyttöä. Jos teemme golfpuolella asiat oikein, saamme pidettyä käyttäjät simulaattorigolfin parissa.”

Mikä sitten tekee simulaattorigolfista Halmeen mielestä niin mielenkiintoista, että ihmiset jaksavat sitä tehdä myös tulevina talvina?

”Perinteiseen pressuun hakkaamiseen verrattuna simulaattorit tuovat mielekkyyttä talviharjoitteluun. Kun talvella treenaa ja pelaa simulaattorissa, peli on keväällä paremmalla tasolla, kun ulkokausi alkaa. On mukavampaa pelata hyvää golfia kuin vain lähteä selviytymään kentälle”, Halme vakuuttaa.

Golf työllistää Suomessa noin 2000 henkilöä. Tässä juttusarjassa esitellään monenlaisissa tehtävissä golfin parissa työskenteleviä henkilöitä.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back