Kohti kotikisaa - Golflehti
Kohti kotikisaa

Kohti kotikisaa

LET-tulokkaat Emily Penttilä ja Emilia Tukiainen opettelevat uuden kiertueen asettamiin pelillisiin ja pelin ulkopuolisiin vaatimuksiin.

Teksti Juha Hakulinen
Kuvat Juha Hakulinen ja Tristan Jones/LET
Facebook Whatsapp Linkedin

Jokainen muistaa sen tunteen, kun siirtyi uuteen kouluun tai aloitti opiskelut uudella paikkakunnalla. Vatsanpohjassa hieman kihelmöi, kun ei ollut ihan varma, mitä tuleman pitää. Sitä saattoi kysellä kaverilta, mitä uudessa koulussa piti osata tai miten piti käyttäytyä, mutta vasta omat kokemukset kertoivat, mistä koko hommassa oli kyse.

Samassa tilanteessa olivat tämän kauden alussa myös Emily Penttilä ja Emilia Tukiainen, jotka helmi-kuussa aloittivat ensimmäisen kautensa Ladies Euro-pean Tourilla. Tukiainen lunasti paikkansa LET:lle haastajakiertue LETAS:in rankingin kautta, kun taas aiemmin Yhdysvaltojen kakkoskiertueella pelanneen Penttilän reitti kulki joulukuisten karsintojen kautta.

Pitkään Yhdysvalloissa asuneelle Penttilälle pelaaminen LET:llä on ollut mieluisa kokemus pelkästään senkin takia, että hän on päässyt jo alkukauden aikana näkemään monenlaisia maailmankolkkia, joihin tuskin muuten olisi tullut lähdettyä käymään.

"Matkustelua on paljon enemmän kuin ennen."

”Matkustaminen on ollut todella kivaa. En ollut ikinä käynyt Keniassa, Saudeissa tai Kapkaupungissa. On ollut hieno päästä näkemään eri paikkoja”, kotonaan Yhdysvalloissa alkukauden kilpailujen välissä piipahtanut Penttilä sanoo.

”Olemme yrittäneet kisapaikoilla nähdä muutakin kuin golfkentän. Keniassa kävimme safarilla ja Kapkaupungissa katsomassa pingviinejä. Se on ollut isoin ero Epson Touriin, että olemme tehneet golfin ulkopuolellakin juttuja”, Penttilä jatkaa.

Vaikka matkailu avartaa ja uudet maat tulevat tutuiksi, vaatii kilpailupaikalle pääseminen silti oman vaivansa. Penttilä on huomannut, että matkustusjärjestelyt vievät paljon aikaa, mutta kisapaikalle päästyä sekin helpottaa.

Emily Penttilä. Kuva Tristan Jones/LET

”Matkustelua on paljon enemmän kuin ennen. Eri aikavyöhykkeillä matkustamisen koen haasteeksi, mihin pitää totutella”, sanoo puolestaan LETAS-kiertueella kilpailemaan tottunut Emilia Tukiainen.

 

LET:tä kiertää tällä kaudella ennätyksellisen runsas suomalaispelaajien katras. Penttilä on kokenut mukavaksi päästä pelaamaan harjoituskierroksia muiden suomalaisten kanssa. Myös yhteiset illalliset ovat olleet kisaviikkojen piristyksiä Penttilälle.

Alkukauden kaukomaakiertueen jälkeen LET rantautuu Eurooppaan, ja kiertueen kilpailutahti jatkuu hurjana. Tukiaisen tavoitteena on oppia löytämään sopiva rytmitys kilpailemisen ja harjoittelun välillä.

”Näin rookiena on hienoa, että pääsee pelaamaan paljon. Omat pelit eivät ole sujuneet kuten olen tavoitellut, mutta töitä tehdään, että pelikunto löytyy.”

"Olemme yrittäneet kisapaikoilla nähdä muutakin kuin golfkentän."

Molempien kohdalla syyskuun alussa pelattava Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken on ympyröity kalenteriin suurin kirjaimin. Penttilän kohdalla Ahvenanmaan kilpailu on erityislaatuinen, sillä hän ei ole pelannut kilpaa Suomessa yli kymmeneen vuoteen.

”Olen todella innoissani tulossa takaisin Suomeen pelaamaan. Olemme sopineet, että perhe tulee katsomaan kilpailua paikan päälle. Se on kiva ekstrabonus. Enkä edes muista, olenko ikinä käynyt Ahvenanmaalla, joten sekin tulee olemaan minulle uusi kokemus”, riemuitsee Penttilä.

Viime kesänä Suomen LET-kilpailussa mukana ollut Tukiainen korostaa kotikilpailuakin silmällä pitäen sopivan kilpailukalenterin rakentamista. Petteri Nykyn valmennuksessa oleva Tukiainen haluaa, että ennen Ahvenanmaan kilpailua hänellä on riittävästi aikaa valmistautumiseen.

”Innolla odotan kotikisaa”, Tukiainen sanoo.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back