Suomen parhaat - Golflehti
Suomen parhaat

Suomen parhaat

7265 golfaria vastasi Kenttäranking-arviointitutkimukseen ja laittoi maamme golfkentät järjestykseen. Tässä Suomen golfkenttien top 100.

Teksti Jere Jaakkola ja Sami Sarpakunnas
Kuvat Lassi Pekka Tilander ja golfkentät
Facebook Whatsapp Linkedin

Tämänvuotinen Kenttäranking pitää sisällään kaksi opetusta. Ensinnäkin, jos golfkenttä päättää kehittää toimintaansa, asettaa tavoitteen riittävän korkealle ja panostaa muutokseen tarpeeksi resursseja, kenttää on mahdollista todella kehittää – ja se näkyy myös rankingtuloksissa. Vastaavasti, jos jotain ydintoimintojen osa-aluetta laiminlyödään, se näkyy nopeasti ja heijastuu helposti muuhun toimintaan – sekä näkyy lopulta myös rankingeissa.

Niin sen pitääkin mennä.

Golfkenttä ei ole koskaan ikuinen, ei myöskään golfyhteisö. Ympäristö elää, peli muuttuu, ihmiset vaihtuvat. Golfkenttä on jatkuvassa muutoksessa, vaikka muutos voikin näyttää meistä hitaalta. Mutta nopeatkin muutokset ovat mahdollisia, sen tämänvuotinen Kenttäranking jälleen osoittaa.

Kamppailu Suomen parhaan kentän tittelistä käy vuosi vuodelta entistä jännittävämmäksi. Nyt voitto ratkeaa vain kolmen sadasosapisteen erolla, ja erot kärkikymmenikössä ovat entistä pienemmät. Edellisessä, vuoden 2019 listauksessa voittajan ja kolmanneksi tulleen kentän kokonaispisteiden ero oli yli kaksi pistettä. Nyt Kenttärankingin kahdeksan parasta kenttää ovat alle kahden pisteen päässä toisistaan. Suomen huippukentät kirittävät toisiaan, mikä on hyväksi koko lajille.

Määrittävin tekijä rankingmenestykselle on edelleen kentän kunto. Hyvä hoitotaso ja huolellinen viimeistely vaikuttavat pelaajan arvioon myös kentän estetiikasta ja suunnittelusta. Jos kenttä taas on huonossa kunnossa, reuna-alueet epäsiistejä ja rakenteet rempallaan, pelaajan on vaikeampi nähdä kenttäsuunnittelun ansioita tai griinialueiden kauniita kulisseja. Kentän kunto vaikuttaa jopa arvioon kentän oheispalveluista, samoin koettuun hinta-laatusuhteeseen.

Maan parhaan golfkentän tittelistä eivät kaikki golfkentät pysty kilpailemaan, mutta erityisesti hinta-laatusuhteen ja viihtyisyyden palkintokategorioissa tie menestykseen on kaikille avoin. Niihin saadaan tälläkin kertaa uudet voittajat, joille Suomen viihtyisimmän tai hinta-laatusuhteeltaan parhaan kentän palkinto on pelaajien antama arvokas tunnustus tehdystä työstä.

Mielenkiintoinen erityispiirre tämänvuotisessa Kenttärankingissa on, että palkittavien joukossa on peräti neljä yhdeksänreikäistä kenttää, joista kaksi pokkaa palkinnon kahdessa eri kategoriassa.

Hyvä golfari, tässä tulevat Suomen parhaat golfkentät vuonna 2021!

1.
Vanajanlinna Golf & Country Club

Hämeenlinna
87,06
Sijoitus 2019: 1. <>

”Huippukunnossa oleva kenttä, palvelu mitä huomaavaisinta ja ilmapiiri erittäin ystävällinen.”

Hämeenlinnan ylpeys oli ensimmäisen nykymuotoisen Kenttärankingin ykkönen vuonna 2015. Kaksi vuotta myöhemmin Viipurin Golfin Etelä-Saimaa kiilasi ohi, mutta vuonna 2019 oli jälleen Vanajanlinnan vuoro. Nyt Kenttärankingin voittoa puolustetaan ensimmäistä kertaa menestyksekkäästi. Kaksi perättäistä voittoa ja kolme ykkössijaa neljästä kertoo omaa kieltään: Vanajanlinna Golf & Country Club on golfareiden mielestä Suomen paras golfkenttä.

Menestyksen kulmakivet ovat vuodesta toiseen kestävä erinomainen hoitotaso sekä omaa luokkaansa oleva palvelukonsepti. Kokonaisrankingin lisäksi Vanajanlinna on ykkönen Paras kunto ja viimeistely sekä Paras palvelu -kategorioissa. Tim Lobbin suunnittelema layout on niin ikään pelaajien mieleen. Paras suunnittelu -kategoriassa edelle kiilaa vain Ahvenanmaan ylistetty Slottsbanan.

Vierailussa Vanajanlinnaan on aina ripaus ylellisyyden tuntua. Monille kierros on yksi golfkesän kohokohdista, mutta osalle tunnelma ei sovi. Se näkyy hinta-laatusuhdearvioissa, joissa korkean profiilin hintavammat kentät eivät aina loista.

Vaikka Vanajanlinna onnistui voittonsa uusimaan, sen pisteet ovat pudonneet kaikissa arviointikriteereissä ilmapiiriä lukuun ottamatta. Lähin uhkaaja nousi kokonaispisteissä vain kolmen sadasosapisteen päähän, mutta Kenttärankingin historian menestynein kenttä kesti yhä. Vanajanlinna Golf & Country Club on myös seuraavassa Kenttärankingissa se kenttä, joka muiden on lyötävä maan parhaaksi noustakseen.

2.
Nordcenter Golf & Country Club – Fream

Raasepori
87,03
Sijoitus 2019: 4.

”Lempikenttäni suomessa. Jokainen kerta on seikkailu. Kunto on aina ollut hyvä.”

Läheltä se piti! Jo pitkään maan kärkikenttien joukkoon kuulunut Fream oli vähällä nousta nelossijalta suoraan maan ykköseksi. Eroa voittajakenttä Vanajanlinnaan jäi lopulta ainoastaan kolme sadasosapistettä.

Raaseporissa nojataan vahvasti ainutlaatuiseen kartanomiljööseen ja aistikkaaseen merellisyyteen. Maisemiltaan Fream on etenkin etuysinsä osalta melkoista ilotulitusta jyhkeine petäjineen ja kullankeltaisine kaislikkorantoineen.

Kenttä on hyvin vaihteleva ja se testaa pelaajaa monipuolisesti. Suunnittelu arvioidaan viidenneksi parhaaksi. Esteettisyydessä vain kolme kenttää yltää Freamin edelle.

Hienot puitteet heräävät toden teolla eloon vain, kun kunto ja yleisilme on huoliteltu. Kentänhoidon kohdalla Nordcenterissä ei ole tehty kompromisseja. Suomesta löytyy vain yksi kenttä, joka saa kunnostaan paremmat pisteet.

Viimeistelty laatuvaikutelma jatkuu myös kentän ulkopuolelle. Nordcenter saa viihtyisyydestä ja ilmapiiristä hienot pisteet. Klubitalo ja oheispalvelut ovat erinomaisia, ja kokonaisuuden kruunaa Suomen paras golfravintola. Toivomisen varaa ei juuri jää. Kokonaispalvelussa mitattuna Nordcenter on Suomen kakkonen.

Korkea laatu tietenkin maksaa. Rankingin kärkipään kenttien on usein hankalaa sijoittua hyville sijoille hinta-laatusuhteessa. Tässä kohtaa Nordcenter on poikkeus sääntöön. Se saa lähes kahdeksikon myös hinta-laatusuhteestaan, jota voi pitää hyvänä arvosanana.

3.
Ålands Golfklubb – Slottsbanan

Ahvenanmaa
86,86
Sijoitus 2019: (ei mukana)

"Häkellyttävän kaunis ja kiva kenttä, pelattavuudeltaan todella onnistunut luomus."

Slottsbanan oli suomalaisten suosikkikenttiä jo aiemminkin, mutta Ålands Golfklubbilla tunnistettiin ison remontin tarve. 2,5 miljoonan euron investointi oli suuri, mutta kun katsotaan lopputulosta, hinta tuntuu jo edulliselta. Avauduttuaan uudelleen pelattavaksi heinäkuussa 2020 Slottsbanan on ollut suuren kiinnostuksen kohteena.

Philip Spogardin suunnittelemat uudet griinialueet ovat maailmanluokkaa, Suomessa vertaansa vailla. Griinialueiden upeat kulissit ja entistä kauniimmin peliin tuodut meri- ja linnamaisemat ovat lumonneet pelaajat. Uusi Slottsbanan on pelaajien mielestä Suomen parhaiten suunniteltu golfkenttä. Kaunein golfkenttä -tittelin Slottsbanan häviää vain sadasosapisteellä kategoriaa hallinneelle Viipurin Golfin Etelä-Saimaalle.

Kokonaispisteissä Slottsbanan jää voittaja Vanajanlinnasta eniten palvelufasiliteeteissa, vaikka klubiympäristö kodikas onkin. Kentän huippuarvosanat nostavat Slottsbananin kuitenkin vain 0,20 pisteen päähän kärkisijasta.

Palveluitaan parantamalla kenttä taistelee jatkossa vahvasti Suomen ykköskentän tittelistä.

4.
Tahko Golf – Old Course

Nilsiä
86,49
Sijoitus 2019: 3.

"Erittäin miellyttävä ja viihtyisä kenttä. Silmäniloa lähes jokaisella väylällä."

Tahkon vanhan kentän arvosanat ovat nousseet jokaisessa arviointikriteerissä, mutta sijoitus on pudonnut kolmannelta sijalta neljänneksi. Se kertoo siitä, että Kenttärankingin kärki on tiivistynyt ja keskimääräinen taso noussut. Tahkon kahden vuoden takaiset kolmossijaan riittäneet yhteispisteet olisivat oikeuttaneet tällä kertaa sijaan seitsemän.

Yksi hyvän golfkentän parhaista merkeistä on se, että sen moni-ilmeiset reiät jäävät hyvin mieleen, ja Old Coursella ne todella sen tekevät. Pelaajat arvostavat kentän Suomen kolmanneksi kauneimmaksi. Kolmossijaan Old Course yltää myös Paras suunnittelu -kategoriassa.

Pohjoisemman sijaintinsa vuoksi Tahkon Old Course antaa kärkikolmikolle tasoitusta kunnossa, vaikka saakin siitä hyvät pisteet yltäen lähelle kärkikymmenikköä. Hinta-laatusuhteessa kenttä on kärkikenttien ykkönen.

5.
Nordcenter Golf & Country Club – Benz

Raasepori
86,16
Sijoitus 2019: 5. <>

"Klassisen kaunis golfkenttä, aina hyvässä kunnossa. Ystävällinen palvelu ja loistava ravintola."

Nordcenterin kahden kentän kokonaisuus on tasokkaampi kuin yksikään toinen Suomessa. Asiat ovat erittäin hyvällä tolalla, kun klubin ”kakkoskenttä” on Suomen viidenneksi paras.

Viides Benz oli myös kaksi vuotta sitten, mutta nyt se saa aiempaa enemmän pisteitä kentän suunnittelusta ja kunnosta, joissa se on molemmissa sijalla kuusi.

Metsäinen Benz on Freamia pelaajaystävällisempi, ja moni pitää siitä vielä Freamiakin enemmän. Aivan Freamin tasolle se ei silti yllä millään muulla mittarilla kuin hinta-laatusuhteessa, josta se pokkaa yli kahdeksikon.

Nordcenterissä kokonaisuus on hiottu parhaimpaansa lähes viimeistä piirtoa myöten.Olennaista petrattavaa on vaikea löytää, mutta  vieraspelaajan vastaanottamisessa on ehkä varaa kiristää vielä ruuvia.

6.
Viipurin Golf – Etelä-Saimaa

Lappeenranta
85,91
Sijoitus 2019: 2.

"Saimaan ranta on vaan niin kaunis ja se näkyy jokaisesta tiiboksista!"

Vuoden 2017 ykkönen ja kahden vuoden takainen kakkonen on laskusuunnassa, muttei luovu paikastaan kärkikymmenikössä.

Tälläkin kertaa Etelä-Saimaa on Suomen kaunein golfkenttä. Estetiikan pisteet ovat hurjat ja ykkössija kova suoritus, niin kova haastaja kategoriaan on ilmestynyt Slottsbananin hahmossa.

Kauneimman kentän titteli jää tällä kertaa kuitenkin ainoaksi kentällä, joka oli kaksi vuotta sitten palkintosijoilla peräti kuudessa eri kategoriassa.

Kympin kärkeen Etelä-Saimaa mahtuu tällä kertaa myös suunnittelunsa ja kuntonsa osalta. Pisteet ovat näissä osioissa kuitenkin hieman laskeneet, siinä missä ne ovat estettisyyden osalta täsmälleen samat kuin kaksi vuotta sitten.

Kaikki tulokset Golfpiste.com:ssa

Tässä artikkelissa esitellään Kenttäranking 2021 -arviointitutkimuksen top 100 -kentät.

Kenttien kaikki arvosanat, kaikkien mukana olleiden kenttien (146 kpl) tulokset sekä Kenttäranking-analyysit löydät

Golfpisteen Kenttäranking-sivustolta

 

7.
Kytäjä Golf – South East

Hyvinkää
85,74
Sijoitus 2019: 15.

"Griiniremontin jälkeen taas erittäin korkeatasoinen kokonaisuus."

Takavuosien kenttärankingeja hallinnut Kytäjän South East on palannut, joskaan ei vielä perillä. Se tekee kahdeksan pykälän loikan takaisin kärkikymmenikköön, mutta tavoitteeksi asetettu maan ykköskentän titteli jää vielä ottamatta. Kentän määrätietoinen kehityssuunnitelma kantaa kuitenkin hedelmää.

Kokonaispisteissä South East skarppaa yli kolme pistettä ja parantaa lähes jokaisella sektorilla.

Keväällä 2020 tehty perusteellinen griiniremontti voidaan viimeistään nyt julistaa onnistuneeksi. Paras kunto ja viimeistely -kategoriassa kenttä ottaa kahden vuoden takaiselta 44. sijalta huiman loikan kolmanneksi 0,89 pisteen tulosparannuksella.

8.
Kartanogolf 

Joroinen
85,19
Sijoitus 2019: 11.

"Loistava ilmapiiri myös vieraspelaajalle."

Kärkikymmenikkö jäi viime yrittämällä yhden sijan päähän, mutta nyt ei jää jossiteltavaa: kahdeksas sija on melkoinen saavutus. Vaikka kovin arktisesta areenasta ei Kartanogolfin kohdalla puhutakaan, on kentänhoitamisessa Joroisten korkeudella erilaiset haasteet kuin Etelä-Suomessa.

Menestys nojaa hyvin suunniteltuun, silmää miellyttävään ja huippukuntoiseen kenttään sekä erinomaiseen palveluun. Kartanogolf on hinta-laatusuhteeltaan jälleen kakkonen ja 18-reikäisistä kentistä puhuttaessa selkeä ykkönen. Vuosien varrella Kartanogolf on osoittanut, että rima on jatkuvasti todella korkealla eikä menestys perustu yhteen huippuvuoteen.

9.
Kytäjä Golf – North West

Hyvinkää
84,29
Sijoitus 2019: 26.

"Erinomaisessa kunnossa, tarjoaa esteettisesti upeita kokemuksia. Layout vaatii ajattelua."

Kytäjän kehityssuunnitelma heijastuu tuntuvalla tavalla myös kakkoskentäksi profiloituneen North Westin arvioissa. 2,62 pisteen tulosparannus ja peräti 17 pykälän nousu kärkikymmenikköön sijalle yhdeksän.

Aivan kuten sisarkenttä South Eastillakin, klubitalon ja oheispalveluiden pisteet säilyvät ennallaan ja muiden kriteerien arvosana paranee. Myös North Westin kunto on parantunut roimasti, 0,78 pistettä, vaikkei sen griineihin olekaan kajottu yhtä dramaattisella tavalla kuin South Eastilla. Kytäjä haluaa profiloitua laatukentäksi myös hinnallaan, mikä heijastuu hinta-laatusuhteeseen: North Westin arvosana on kärkikymmenikön heikoin.

10.
Pickala Golf Club – Forest

Siuntio
84,16
Sijoitus 2019: 9.

"Premiumiin on vielä matkaa, mutta aihio Suomen hienoimpaan golfkeskukseen on olemassa."

Pickalan ykköskenttä on tälläkin kertaa Forest, joka edelleen mahtuu Suomen kärkikymmenikköön. Eron siuntiolaisklubin kahteen muuhun kenttään Forest repii suunnittelulla, joskin se on myös kunnoltaan ripauksen sisaruksiaan edellä.

Forest on Parkiin verrattuna vaihtelevampi ja Seasideen verrattuna pelaajaystävällisempi. Esteettisyydessä Forest ei ihan pärjää rankingin kärkikentille.

Pickalassa klubitalo, ravintola ja palvelukokonaisuus ovat niin korkealla tasolla, että se kilpailee kärkisijoista palvelukategoriassa. Etenkin ravintolassa taso on noussut roimasti, eikä palkintopallikaan jää kuin yhden sijan päähän.

Suomen parhaat 2021

Paras golfkenttä

1.  Vanajanlinna Golf & CC 87,06
2. Nordcenter Golf & CC – Fream 87,03
3. Ålands Gk – Slottsbanan 86,86

Paras suunnittelu

1. Ålands Gf – Slottsbanan 9,13
2. Vanajanlinna Golf & CC 9,06
3. Tahko Golf – Old Course 9,00

Paras hinta-laatusuhde

1. Eerikkala Golf 8,59
2. Kartanogolf 8,51
Pielis-Golf 8,51

Paras kunto ja viimeistely

1. Vanajanlinna Golf & CC 9,18
2. Nordcenter Golf & CC – Fream 9,00
3. Kytäjä Golf – South East 8,98

Viihtyisin golfkenttä

1. Santa Claus Golf 8,69
Kuortane Golf 8,69
3. Eerikkala Golf 8,67

Kehittynein kenttä

1. Himos-Patalahti Golf +8,87
2. Kajaanin Golf +7,24
3. Meri-Teijo Golf +4,90

Kaunein golfkenttä

1. Viipurin Golf – Etelä-Saimaa 9,37

Paras palvelu

1. Vanajanlinna Golf & CC 17,65

Paras ravintola

1. Nordcenter Golf & CC 8,76

Paras 9-reikäinen golfkenttä

1. Pielis-Golf 82,18

Tyytyväisimmät jäsenet (NPS-luku, Pelaaja ensin)

1. Nivalan Seudun Golf 80

11.
Santa Claus Golf 

Rovaniemi
84,05
Sijoitus 2019: 31.

Rovaniemen golfylpeys loistaa tänä vuonna. Vuoden 2019 listauksessa Joulupukin nimikkokenttä ei mahtunut 30 joukkoon, nyt se on komeasti yhdestoista, esteettisyydessä viides. Arvosanat ovat parantuneet kautta linjan, ja nyt kenttä pokkaa myös ensimmäisen tittelinsä: Santa Claus Golf on Kuortaneen kanssa Suomen viihtyisin kenttä!

12.
Kalajokilaakson Golf 

Kalajoki
83,69
Sijoitus 2019: 16.

Nousi viime rankingissa rajusti ja kipuaa yhä ylöspäin. Hyvä suunnittelu, hienot maisemat ja loistava kunto muodostavat golfareita puhuttelevan kokonaisuuden. Kunnoltaan Suomen kuudenneksi paras. Palveluihin vielä pientä kohennusta, niin sijoitus kymmenen kärjessä on aivan mahdollinen.

13.
Pickala Golf Club – Seaside 

Siuntio
83,68
Sijoitus 2019: 14.

Seasiden kunto on ollut viime aikoina mahtava, ja sen vanavedessä ovat nousseet myös esteettisyydestä ja kenttäsuunnittelusta annetut pisteet. Jakaa Pickalan kentistä eniten mielipiteitä, mutta etenkin kaunis takaysi ihastuttaa. Pickalan palvelutaso on kauttaaltaan huippuluokkaa.

14.
Ålands Golfklubb – Kungsbanan 

Ahvenanmaa
83,58
Sijoitus 2019: 23.

Osansa Ahvenanmaan suuresta suosiosta on saanut myös ÅGK:n kakkoskenttä Kungsbanan. Kokonaispisteet ovat parantuneet yli puolitoista pistettä ja sijoitus noussut yhdeksän pykälää. Vain esteettisyyden pisteet ovat ottaneet takapakkia, joskin marginaalisesti ja kenties Slottsbanan-vertailusta johtuen.

15.
Levi Golf 

Kittilä
83,16
Sijoitus 2019: 13.

"Jokaisen täytyy kokeilla ruskagolfia tällä hienolla kentällä ainakin kerran."

Suomen pohjoisin golfkenttä jatkaa edelleen upeasti. Pelikausi on Kittilän leveysasteilla lyhyt, mutta kunnostaan kenttä saa lähes puoli pistettä paremmat arviot kuin kaksi vuotta sitten. Kenttä kuuluu maan kauneimpiin, ja ilmapiiri on viihtyisä. Hinta-laatusuhde on niin ikään erinomainen.

16.
Virpiniemi Golf 

Oulu
83,14
Sijoitus 2019: 6.

Top 10 -sija meni, mutta varsinaista syytä huoleen ei ole. Kaksi vuotta sitten kentän kunto oli ensiluokkainen. Nyt samaan ei ylletä, mutta kenttä on edelleen hyvässä kunnossa. Esteettisyydeltään kärkipäätä ja kokonaisuus on erittäin vahva. Hinta-laatusuhteessa kenttä jää kuitenkin keskikastiin.

17.
Lakeside Golf – Pirunpelto 

Sastamala
83,02
Sijoitus 2019: 8.

Kaksi vuotta sitten laajasti menestynyt Pirunpelto on pudonnut ulos kärkikymmeniköstä. Kentän pisteet ovat lähes ennallaan, ja kunnoltaan kenttä on yhä maan parhaimmistoa. Palvelu ja ilmapiiri ovat sen sijaan selvästi heikentyneet. Hinta-laatusuhteessa Pirunpelto oli viimeksi ykkönen, nyt vasta seitsemästoista.

18.
Tahko Golf – Lake & Forest 

Nilsiä
82,95
Sijoitus 2019: 21.

Aiemmin New Coursena tunnettu Lake & Forest on parantanut arvioitaan lähes joka kriteerillä. Kokonaisarvosana on noussut lähes pisteellä ja sijoitus kohentunut kolme pykälää. Kaikki osa-alueet ovat hyvää tasoa, vaikka viimeinen säväys ehkä puuttuukin. Hinta-laatusuhteen pisteet vähän laahaavat.

19.
Laukaan Peurunkagolf 

Laukaa
82,65
Sijoitus 2019: 52.

Keski-Suomen golfhelmi tekee suuren loikan 20 parhaan joukkoon. 33 pykälän nousu on tämänkertaisen listauksen toiseksi suurin sijoitusparannus. Luonnonkaunis kenttä on saanut aiemminkin hyvät pisteet, mutta nyt erityisesti palvelu, ilmapiiri ja hinta-laatusuhde ovat kehittyneet kahdessa vuodessa selvästi.

20.
Yyteri Golf 

Pori
82,39
Sijoitus 2019: 38.

"Viihtyisä ja kaunis kenttä. Hyvät palvelut ja siisti kauttaaltaan."

Porin ykköskenttä parantaa kokonaisarvosanaansa yli kahdella pisteellä ja sijoitustaan komeat kahdeksantoista pykälää. Hiekkapohjaisella kentällä on ollut usein kunnon kanssa ongelmia, mutta nyt kunnon arvosana kohenee yli puoli pistettä. Yyterin ravintola arvostetaan jälleen Suomen kymmenen parhaan golfravintolan joukkoon.

21.
Pickala Golf – Park 

Siuntio
82,29
Sijoitus 2019: 17.

Pickalan park-kentän sijoitus ja pisteet ovat heilahtaneet vain marginaalisesti. Pickalan korkea palvelutaso pitää riman korkealla, mutta kentän kunnon kanssa on ollut aiempaa enemmän haasteita. Parkille kaavaillaan perusteellista kenttäremonttia, jonka on suunniteltu käynnistyvän kaudella 2025.

22.
Pielis Golf 

Nurmes
82,18
Sijoitus 2019: 36.

Nurmeksen kauniille ysille Kenttäranking 2021 on varsinainen jättipotti. Pielis-Golf on valtakunnan viidenneksi viihtyisin golfkenttä, ja hinta-laatusuhteessa se jakaa jo kakkosijan Kartanogolfin kanssa. Ysireikäisten sarjassa Pielis-Golf nousee rytinällä ohi kategoriaa hallinneen PuulaGolfin ja pokkaa Suomen parhaan 9-reikäisen golfkentän tittelin.

23.
Nokia River Golf – Rock 

Nokia
81,99
Sijoitus 2019: 10.

Nokia River Golfin uudempi kenttä on kärsinyt kunto-ongelmista, etenkin sateisilla keleillä, mikä tyypillisesti heijastuu myös muihin kenttää koskeviin arvosanoihin, niin nytkin. Kenttä on myös ajoittain melko ruuhkainen. Palvelu pelaa ja ravintola on tasokas, mutta kokonaispisteet ja sijoitus putoavat selvästi.

24.
Sarfvik Golfklubi – New Course 

Kirkkonummi
81,82
Sijoitus 2019: 20.

Sarfvik on äärimmäisyyksien kenttä. Hoitotaso on maan terävintä kärkikastia, suunnittelu erinomaista ja ravintola tasokas, mutta hinta-laatusuhteessa New Course on viimeisellä sijalla ja Sarfvikin vanha kenttä toiseksi viimeisenä. Yksityiskentän kaltainen ilmapiiri selvästi vieroksuttaa vieraspelaajia.

25.
Nokia River Golf – River 

Nokia
81,78
Sijoitus 2019: 22.

Nokian River-kentän arvosanat ovat säilyneet kahden vuoden takaisesta lähes ennallaan. Kokonaispisteet ovat pudonneet aavistuksen ja sijoitus kolme pykälää. Sanallisissa arvioissa korostuu, että monen mielestä River on ottanut Nokian ykköskenttää, Rockia, selvästi kiinni. Pisteetkin ovat jo lähes tasoissa.

26.
Sea Golf Rönnäs – Meri 

Loviisa
81,68
Sijoitus 2019: 19.

Viime kausina lähes ympärivuotisesti pyörinyt rannikkokenttä putoaa pari sijaa, mutta Rönnäsin 18-reikäinen saa edelleen erinomaiset pisteet. Pieni pudotus selittyy lähinnä kentän ulkopuolisilla mittareilla. Taso on kuitenkin kova, sillä Rönnäs jää alle kahdeksaan pisteeseen vain klubitalon ja ravintolan kohdalla.

27.
St. Laurence Golf – Pyhä-Lauri 

Lohja
81,60
Sijoitus 2019: 12.

"Uudenmaan ehdoton helmi!"

Lohjalaisklubin molemmat kentät menettävät kovasti sijoituksiaan. ”Pyhis” pärjää ”Kalkkista” paremmin, mutta syytä pohdintaan on, sillä pisteet putoavat läpi linjan. Pyhä-Laurin suunnittelu arvostetaan edelleen maan 20 parhaan joukkoon. Kuntokin on edelleen varsin hyvä, vaikka pisteet ovat laskeneet. Suunnan olisi kuitenkin ennen seuraavaa listausta syytä kääntyä.

28.
Kymen Golf 

Kotka
81,55
Sijoitus 2019: 50.

Kymen Golf tekee peräti 0,41 pisteen harppauksen kentän suunnittelussa ja ottaa lähes samanlaisen kirin esteettisyydessä ja kunnossa. Kotkassa on tehty oikeita asioita, jotta kentästä saadaan nyt parhaat puolet irti. Jos klubi ja ravintola olisivat samaa tasoa, kenttä haastaisi pian jo kärkikymmenikköä.

29.
Master Golf Club – Forest  

Espoo
81,37
Sijoitus 2019: 28.

Masterin Forest pesee jälleen sisarkenttänsä Masterin. Kunnossa kenttä on ottanut jonkin verran takapakkia, vaikka onkin yhä hyvää keskitasoa. Palvelun ja ravintolan arvosanat ovat sen sijaan selvästi parantuneet. Forestin hinta-laatusuhde koetaan edelleen varsin heikoksi.

30.
Ruukkigolf  

Raasepori
81,36
Sijoitus 2019: 53.

Yli kahden pisteen parannus nostaa Ruukkigolfia 23 sijaa ylöspäin. Raaseporilaisklubi on kehittynyt läpi linjan. Klubitalon arvosana on noussut lähes puoli pistettä, ja hinta-laatusuhde sekä ilmapiiri, jotka jo ennestään olivat kohdillaan, ovat suorastaan kiitettäviä. Viihtyisyydessä Ruukki on valtakunnan kuutonen.

31.
Etelä-Pohjanmaan Golf  

Seinäjoki
81,10
Sijoitus 2019: 33.

Ruuhikoskenakin tunnetun kentän kohdalla toteutuu Kenttärankingin yleinen kaava: kun kunto paranee, kenttä pokkaa entistä paremmat pisteet myös suunnittelusta ja esteettisyydestä. Erinomainen kenttä on keskuksen vahvuus. Parempi sijoitus edellyttäisi tasonnostoa myös palveluissa, etenkin ravintolatoiminnassa.

32.
Lakeside Golf – Järvenranta  

Sastamala
81,09
Sijoitus 2019: 24.

Lakesiden vanhemman areenan, Järvenrannan, kenttään kohdistuvat pisteet ovat jopa hieman parantuneet, mutta kokonaisarvosana on silti heikentynyt vajaan pisteen verran. Syyt ovat samat kuin sisarkenttä Pirunpellossa: palvelun ja viihtyisyyden koetaan laskeneen kahden vuoden takaisesta.

33.
Karelia Golf  

Kontiolahti
81,06
Sijoitus 2019: 47.

Pohjois-Karjalan ylpeys on tehnyt komean nousun. Ratkaisevassa osassa on kentän kohentunut kunto. Myös esteettisyys saa entistä enemmän kiitosta. Pisteet ovat nousseet läpi linjan, ja etenkin hinta-laatusuhde on parantunut.

34.
Vierumäen Golfseura – Cooke  

Heinola
81,04
Sijoitus 2019: 42.

"Upea kisakenttä, yksi suomen parhaimmista pelattavuudeltaan."

Vierumäen uudemman kentän lay-outia ja pelattavuutta etenkin kilpa-pelaajat pitävät yhtenä maan parhaista. Palveluissa on edelleen parantamisen varaa, vaikka pisteet ovatkin aavistuksen parantuneet. Pahimmat kunto-ongelmat on Cookella selätetty ja sijoitus noussut kahdeksan sijaa.

35.
Nurmijärven Golfklubi  

Nurmijärvi
81,00
Sijoitus 2019: 32.

27-reikäisen Nurmijärven kokonaisarvosana on säilynyt lähes ennallaan, ja arviointikriteereissä on heittoa enimmillään vain 0,07 pistettä edelliseen listaukseen verrattuna. Palvelussa Nurmijärvi yltää hienosti sijalle 19 ja on muuten kauttaaltaan hyvää keskitasoa.

36.
Eerikkala Golf  

Tervo
80,80
Sijoitus 2019: 54.

Tervon 9-reikäinen on Kenttäranking 2021:n suurin yllättäjä. Neljä vuotta sitten Eerikkala ei mahtunut sadan joukkoon, nyt maan toiseksi paras ysi on jo sijalla 36. Mikä huiminta, Eerikkala Golf on hinta-laatusuhteessa Suomen uusi ykköskenttä! Palkinnon se nappaa myös viihtyisin golfkenttä -kategorian pronssillaan.

37.
Kankaisten Golf  

Masku
80,72
Sijoitus 2019: 27.

Edelleen hyvissä asemissa, vaikka sijoitus onkin hieman pudonnut. Kenttä on hyvin suunniteltu, ja kunnon ja viimeistelyn pisteet ovat parantuneet. Kauneusarvoillaan kenttä ei sen sijaan pysty kärkeä haastamaan. Palveluissa pientä laskua, mutta kokonaisuus on yhä tasapainoinen.

38.
Aura Golf  

Turku
80,71
Sijoitus 2019: 25.

Ruissalon idyllinen puistomiljöö vetää monia puoleensa, ja kentän kunto on erinomainen. Aura Golfin kokonaisarvosana on kuitenkin laskenut yli pisteellä. Eniten ovat laskeneet ravintolan ja palvelun arvosanat. Aura Golf on seurapohjainen vahva jäsenkenttä, jonka hinta-laatusuhteen vierailijat kokevat heikoksi.

39.
Master Golf Club – Master  

Espoo
80,66
Sijoitus 2019: 40.

Master Golfin Master-kentän kehitys on ollut lähes identtistä klubin Forest-kenttään verrattuna. Kentän kunto on jonkin verran laskenut, mutta vastaavasti palvelu ja ravintola saavat selvästi paremmat arvosanat kuin kaksi vuotta sitten. Hinta-laatusuhde on vieraspelaajan mielestä heikko.

40.
Kanavagolf  

Asikkala
80,48
Sijoitus 2019: 39.

Asikkalassa sijaitseva Kanavagolf on taas parantanut pisteitään hieman, kuten se teki myös kaksi vuotta sitten. Kenttä on kohtuullista keskitasoa, ja sen kuntokin on varsin hyvä. Erityistä kiitosta Kanavagolf saa hyvästä palvelustaan sekä leppoisasta ilmapiiristään.

41.
Paltamon Golf  

Paltamo
80,45
Sijoitus 2019: 7.

"Paltamossa kaikki eväät olla suomen huippukenttä. Kunto on ollut pari vuotta kehnonlainen.

Vain kaksi kenttää on menettänyt sijoituksiaan enemmän kuin Paltamo, joka komeili kaksi vuotta sitten vielä sijalla seitsemän. Pudotuksen taustasyynä on kentän kunnon romahdus. Kentän estetiikkaa ja suunnitteluakin arvostetaan yhä. Palvelu ja ilmapiiri ovat edelleen hyvää keskitasoa, mutta selvästi laskusuunnassa.

42.
Katinkulta Golf – Nuas  

Sotkamo
80,36
Sijoitus 2019: 47.

Katinkullan 18-reikäinen on noussut viisi sijaa. Jos mittareina olisivat pelkästään suunnittelu, kunto ja esteettisyys, kenttä olisi vieläkin korkeammalla. Niin kovat pisteet se kerää näillä mittareilla loistaen erityisesti kunnollaan. Klubitalon ja oheispalveluiden taso laskevat kokonaissijoitusta.

43.
Wiurila Golf & Country Club  

Salo
80,30
Sijoitus 2019: 44.

Wiurilan kartanomaisemaan sijoittuva ilmeikäs ja avara kenttä saa paljon kiitosta hyvästä pelattavuudestaan, vaikka korkeuserot ovatkin suuria. Kokonaispisteet ovat parantuneet yli puoli pistettä, mikä selittyy ennen kaikkea ravintola-toiminnan parantumisella. Palveluissa on yhä eniten parannettavaa.

44.
Hill Side Golf & Country Club – Mustat  

Vihti
80,24
Sijoitus 2019: 45.

Mustat, eli pitkään Hill-nimellä tunnettu kenttä, pitää asemansa. Se saa oivalliset pisteet suunnittelusta ja esteettisyydestä, eikä ihme, erottuuhan kenttä persoonallisella ilmeellään edukseen. Kuntokin on ollut varsin hyvä, eikä selkeitä puutteita ole muillakaan osa-alueilla.

45.
Järviseudun Golfseura  

Lappajärvi
79,96
Sijoitus 2019: 59.

Lappajärveläiskenttä tekee hienon nousun parannettuaan pisteitään joka osa-alueella. Etenkin palvelu on kehittynyt, ja viihtyisyydessä kenttä yltää 20 parhaan joukkoon. Hinta-laatusuhde on hyvä, ja peliinkin olennaisesti tulevat järvimaisemat nostavat esteettisyyden arvosanan korkealle.

46.
Aulangon Golfklubi – Eversti  

Hämeenlinna
79,94
Sijoitus 2019: 29.

Eversti otti kaksi vuotta sitten pitkän loikan kohti kärkeä, mutta putoaa nyt 17 sijaa edellisestä listauksesta. Kenttää pidetään mukavana golfpuistona, ja ravintola oli viime kerralla yksi maan parhaista. Ravintolapalveluiden saatavuus on kuitenkin korona-aikana heikentynyt, mikä näkyy arvosanassa.

47.
Koski-Golf  

Kouvola
79,87
Sijoitus 2019: 37.

Hyvin suunniteltu ja erittäin kaunis kenttä Kymijoen rantamaisemissa menettää hieman asemiaan kokonaisarvosanan heikentyessä 0,39 pistettä. Kokonaisuus on silti hyvä. Ravintolassa ja oheispalveluissa on eniten kehitettävää.

48.
Muuramen Golfseura 

Muurame
79,85
Sijoitus 2019: 78.

"Hyvää liikuntaa tarjoava kenttä."

Yli kolmen pisteen parannus nostaa Muuramen Kenttärankingin kovimpien nousijoiden joukkoon. Sijoitus on kohentunut komeat 30 pykälää. Klubitalon ja ravintolan arvosanat ovat nousseet selvästi, vaikka jättävätkin yhä vähän toivomisen varaa. Fyysisen kentän pelattavuus on parantunut, samoin ilmapiiri.

49.
Hartolan Golfklubi 

Hartola
79,84
Sijoitus 2019: 70.

Hartola ponnistaa komeasti 50 parhaan sakkiin. Yltää viihtyisyydessä lähes kymmenen parhaan joukkoon, ja ravintolapalveluiden arvosana on parantunut yli puoli pistettä. Myös kenttää koskevat arvosanat ovat parantuneet kautta linjan.

50.
Tawast Golf 

Hämeenlinna
79,74
Sijoitus 2019: 69.

Ilmapiiri Tawastin kodikkaalla kentällä on hyvä, ja ravintola on noussut maan 20 parhaan golfravintolan joukkoon. Sijoitus on parantunut komeat 19 pykälää. Vielä jyrkempää nousua jarruttaa kentän heikko kunto, joka on kyllä parantunut edellisistä pohjalukemista, muttei ole vieläkään toivotulla tasolla.

51.
Suur-Helsingin Golf – Lakisto 

Espoo
79,56
Sijoitus 2019: 73.

Parantanut tasaisesti jokaisella osa-alueella. Kokonaisarvio on noussut yli kahdella pistellä, sijoitus peräti 22 pykälää. Eniten on kohentunut kentän kunto.

52.
Katinkulta Golf – Tenetti 

Sotkamo
79,49
Sijoitus 2019: 46.

Suomen kolmanneksi paras yhdeksänreikäinen ja erittäin ansaitusti. Kentän osalta pisteet ovat erinomaiset ja hinta-laatu-suhde huippuluokkaa.

53.
St. Laurence Golf – Kalkki-Petteri 

Lohja
79,47
Sijoitus 2019: 18.

Nousi kaksi vuotta sitten 18 sijaa, nyt laskua lähes tuplat. Kunto on edelleen kohtuullinen, muttei enää erinomainen. Kentän osalta pisteissä roimaa laskua.

54.
Sarfvik Golfklubi – Old Course 

Kirkkonummi
79,21
Sijoitus 2019: 43.

Hoitotaso on erinomainen ja palvelu Sarfvikissa pelaa. Ilmapiiri koetaan kuitenkin kolkoksi ja hinta-laatusuhteessa taakse jää vain sisarkenttä New Course.

55.
PuulaGolf 

Kangasniemi
79,13
Sijoitus 2019: 34.

Kenttä saa edelleen huippuarviot, mutta oheispalveluiden taso ei mahdollista korkeampaa sijoitusta. Menettää maan parhaan ysireikäisen tittelin.

56.
Nevas Golf 

Sipoo
79,05
Sijoitus 2019: 57.

Tasaista työtä vuodesta toiseen. Luonnonläheinen idylli viehättää ja palvelu pelaa. Loistaa hinta-laatusuhteessa. Kentän kunnossa parannettavaa.

57.
Kuortane Golf 

Kuortane
78,98
Sijoitus 2019: 90.

Ysireikäinen kenttä on kohtuullista keskitasoa, mutta palvelu on hiottu huippuunsa. Kuortane on Santa Clausin rinnalla Suomen viihtyisin golfkenttä vuonna 2021.

58.
Messilän Golf 

Hollola
78,97
Sijoitus 2019: 49.

Messilän kunnoltaan erinomainen, esteettinen ja hyvin suunniteltu kenttä kärsii ilmapiirin ja hinta-laatusuhteen matalista pisteistä.

59.
Keimola Golf – Saras 

Vantaa
78,96
Sijoitus 2019: 66.

Keimolan Saras pesee taas sisarkenttänsä, joskin vain niukasti. Ero tulee suunnittelusta ja kentän kunnosta. Kivunnut vuosi vuodelta kohti top 50:tä.

60.
Tapiola Golf 

Espoo
78,92
Sijoitus 2019: 61.

Maan toiseksi paras ravintola ja viidenneksi paras palvelu. Olosuhteet huipputasoa, mutta kenttä jakaa mielipiteet. Kentän kunto on paranemaan päin.

Näin tutkimus tehtiin

Kenttäranking-tutkimus toteutettiin Golflehden toimituksen ja tutkimuslaitos IRO Researchin yhteistyönä marras-joulukuussa 2021. Tutkimuskutsu lähetettiin Suomen Golfliiton jäsenseurojen jäsenrekisterin mukaisesti yhteensä yli 136 187 sähköpostiosoitteeseen.

Vastauksia kertyi yhteensä 7 265 kappaletta.

Tutkimus toteutettiin nettikyselynä, jossa vastaajien tuli arvioida vuosien 2020 ja 2021 aikana pelaamiaan kotimaisia golfkenttiä kahdeksan arviointikriteerin sekä vapaakenttävastauksen kautta. Kunkin golfkentän omien jäsenten vastauksia ei otettu huomioon.

Kyselyyn vastanneet

61.
Revontuli Golf 

Hankasalmi
78,69
Sijoitus 2019: 63.

Jälleen erinomaisessa kunnossa. Suunnittelukin saa kiitosta. Klubitalon ja oheispalveluiden matalat pisteet jarruina.

62.
Uudenkaupungin Golf 

Uusikaupunki
78,67
Sijoitus 2019: 77.

Palveluissa pientä takapakkia, mutta kentän kunto ja estetiikka ovat parantuneet roimasti. Sijoitus noussut, mutta vuoden 2017 komea 24. sija on vielä kaukana.

63.
Hirsala Golf 

Kirkkonummi
78,54
Sijoitus 2019: 30.

Tämänvuotisen listan suurimpia laskijoita. Kentänhoito yhä huippuluokkaa, mutta palvelut ovat pakittaneet. Hinta-laatusuhde koetaan heikoksi.

64.
Hill Side Golf & Country Club – Punaiset 

Vihti
78,37
Sijoitus 2019: 79.

Uuden operaattorin ansiosta toiminta on vakautunut, mikä heijastuu kaikkiin mittareihin. Sijoitustaan Punaiset, entinen Valley-kenttä, nostaa 15 pykälää.

65.
Keimola Golf – Kirkka 

Vantaa
78,35
Sijoitus 2019: 81.

Keimolassa palvelukokonaisuus on hyvällä tolalla. Suuria kipupisteitä ei ole, joten 16 pykälän nousu ja yli puolentoista pisteen parannus ovat ansaittuja.

66.
Kerigolf 

Savonlinna
78,20
Sijoitus 2019: 41.

Kaunis kenttä on kärsinyt kunto-ongelmista, mikä on johtanut roimaan rankingpudotukseen. Suunnitteilla olevalle kenttä-remontille on nyt tilausta.

67.
Golf Pirkkala 

Pirkkala
78,12
Sijoitus 2019: 75.

Nostanut sekä pisteitään että sijoitustaan. Ravintola kuuluu maan parhaimpiin, hinta-laatu-suhteessa on parannettavaa.

68.
Golf Talma – Master 

Sipoo
78,00
Sijoitus 2019: 58.

Master-kentän pelattavuuden koetaan hieman parantuneen, mutta kunto on puolestaan laskusuunnassa. Palvelut ovat hyvää keskitasoa.

69.
Kullo Golf Club 

Porvoo
77,96
Sijoitus 2019: 64.

Kullon asetelmat ovat jokseenkin ennallaan. Kenttä on kohtuullista keskitasoa. Viihtyvyydessä ja hinta-laatusuhteessa on eniten kehitettävää.

70.
Raahentienoon Golf 

Siikajoki
77,93
Sijoitus 2019: 106.

36 pykälän loikka ylöspäin on tämänkertaisen listauksen suurin. Viihtyisyydessä sijalla yksitoista ja hinta-laatusuhteessa peräti neljänneksi paras.

71.
Loimijoki Golf 

Ypäjä
77,78
Sijoitus 2019: 85.

Ilmapiiri, palvelu ja hinta-laatusuhde ovat edelleen hyvällä tasolla. Puutteita kentän kunnossa ne eivät kuitenkaan pysty täysin paikkaamaan.

72.
Sea Golf Rönnäs – Puisto 

Loviisa
77,77
Sijoitus 2019: 56.

Vaikka sijoitus on edelleen laskeva, on kokonaisuus varsin hyvällä tolalla. Ainoa merkittävä kipupiste on estetiikka, jossa Puiston arvosana jää alhaiseksi.

73.
Vierumäen Golfseura – Classic 

Heinola
77,58
Sijoitus 2019: 89.

Vuoden 2019 rankingin kehittynein kenttä jatkaa edelleen nousuaan. Urheiluopiston oheispalvelut eivät kuitenkaan golfareita miellytä.

74.
Vuosaari Golf 

Helsinki
77,57
Sijoitus 2019: 72.

Pisteet ovat säilyneet lähes ennallaan, samoin sijoitus. Kentän suunnittelun kompromissit näkyvät pisteissä. Kunto on hyvä ja ravintolapalveluita kiitellään.

75.
Kokkolan Golf 

Kokkola
77,56
Sijoitus 2019: 93.

Vahva 18 sijan nousu nojaa hyvin suunniteltuun ja hyväkuntoiseen kenttään. Parantamisen varaa on eniten klubitalossa ja ravintolapalveluissa.

75.
Kurk Golf – Hill 

Kirkkonummi
77,56
Sijoitus 2019: 60.

Menettää vähemmän sijoituksia kuin sisarkenttänsä, koska on ollut kunnoltaan pari piirua parempi. Suunnittelu ja hintalaatu ovat varsin hyvällä tasolla.

77.
Oulun Golfkerho – Vaara 

Oulu
77,37
Sijoitus 2019: 67.

Palvelun ja ravintolan arvosanat ovat selvästi nousseet, mutta kentän ja etenkin griinien heikko kunto laskee sekä kokonaispisteitä että Vaaran sijoitusta.

78.
Tuusulan Golfklubi 

Tuusula
76,96
Sijoitus 2019: 71.

Tuusulan palvelu ja hinta-laatusuhde ovat säilyneet ennallaan, muilta osin kevyttä laskua. Tasainen kokonaisuus rankingin alemmassa keskikastissa.

79.
Suur-Helsingin Golf – Luukki 

Espoo
76,89
Sijoitus 2019: 74.

Tuttu kaava: kun kentän kunto laskee, laskevat myös suunnittelun ja esteettisyyden pisteet. Ravintola on nostanut tasoaan.

80.
Kultaranta Golf Club Naantali 

Naantali
76,81
Sijoitus 2019: 35.

Yksi pahimmista pudotuksista Kenttärankingin historiassa. Syynä ovat vaikeat haasteet kentänhoidossa kasteluveden ehdyttyä.

81.
Nivalan Seudun Golf 

Nivala
76,76
Sijoitus 2019: 65.

Viime kerralla sijoitusennätys, nyt pudonnut kunto-ongelmien johdosta. Ilmapiiri, palvelu ja hinta-laatusuhde ovat edelleen erinomaisia.

82.
Tarinagolf – Vanha Tarina

Siilinjärvi
76,74
Sijoitus 2019: 50.

Sijoitus pudonnut rajusti ennen kaikkea kuntoon liittyvien haasteiden vuoksi. Vaikuttanut myös hinta-laatusuhteeseen. Palvelutaso säilynyt ennallaan.

83.
Hyvinkään Golf 

Hyvinkää
76,67
Sijoitus 2019: 80.

Hyvinkäällä juuri mikään ei ole muuttunut sitten viime listauksen. Kunto ja palvelu lähentelevät kahdeksikkoa, hinta-laatusuhde alle keskitason.

84.
Golf Talma – Laakso 

Sipoo
76,55
Sijoitus 2019: 62.

Laakson arvosanasta on sulanut parissa vuodessa lähes kaksi pistettä. Pahiten laahaa hinta-laatusuhde, joka on heikoimpien joukossa.

85.
Alastaro Golf 

Alastaro
75,99
Sijoitus 2019: 99.

Pisteet nousseet lähes kaikilla kriteereillä, ja komeasti nousee sijoituskin. Hinta-laatusuhde on 20 parhaan joukossa.

86.
Oulun Golfkerho – Sanki 

Oulu
75,83
Sijoitus 2019: 83.

Ongelmat kentän kunnossa rokottavat Sankivaaran sijoitusta suhteellisen vähän, sillä palvelun ja ravintolan pisteet ovat parantuneet merkittävästi.

87.
Kurk Golf – Lake & Valley 

Kirkkonummi
75,77
Sijoitus 2019: 55.

Kentän kunto on laskenut paljon, suunnittelu, estetiikka ja hinta-laatusuhde sen siivellä.

88.
Rauma Golf 

Rauma
75,72
Sijoitus 2019: 112.

Hyvä palvelu, ilmapiiri ja kentän kohentunut kunto siivittävät komeaan 24 sijan nousuun.

89.
Rantasalmi Golf 

Rantasalmi
75,66
Sijoitus 2019: 90.

Rantasalmella rahalle saa vastinetta ja vieraat viihtyvät. Ysireikäisten kahdeksas.

90.
Jakobstads Golf – Pietarsaaren Golf 

Pietarsaari
75,64
Sijoitus 2019: 100.

Erinomaiset pisteet viihtyisyydestä ja hinta-laatusuhteesta, haasteina ravintola ja klubitalo.

91.
Lahden Golf – Mestari 

Lahti
75,37
Sijoitus 2019: 97.

Ponnistaa muutaman sijan ylöspäin, mutta pisteet eivät mainittavammin muutu.

92.
Virvik Golf 

Porvoo
75,27
Sijoitus 2019: 92. <>

Marginaalista laskua pisteissä, sijoitus ennallaan. Hinta-laatusuhde erinomaisella tasolla.

93.
Hirvihaaran Golf 

Mäntsälä
75,24
Sijoitus 2019: 110.

Kentän kunto on parantunut, ilmapiiri palvelu ja hinta-laatu-suhde ovat hyvää keskitasoa.

94.
Vaasan Golf 

Vaasa
75,06
Sijoitus 2019: 105.

Kohtuullisen hyvät pisteet palvelusta, ravintolasta ja klubista. Hinta-laatusuhde laahaa.

95.
Porvoon Golf – Borgå Golf 

Porvoo
74,93
Sijoitus 2019: 95. <>

Sijoitus ennallaan. Kentän kunto laskenut, palvelu ja ravintola saavat paremmat arvosanat.

96.
Eke Golf 

Raasepori
74,92
Sijoitus 2019: 82.

Kentän pisteet lähes ennallaan, muut kriteerit laskussa. Eniten on laskenut ilmapiiri.

97.
Helsingin Golfklubi 

Helsinki
74,86
Sijoitus 2019: 102.

Pientä nousua, mutta Suomen vanhimman kentän hinta-laatu-suhde koetaan heikoksi.

98.
Imatran Golf 

Imatra
74,84
Sijoitus 2019: 76.

Kentän kohtalo oli pitkän vaakalaudalla, mikä on heijastunut pisteisiin laskevasti.

99.
Aurinko Golf – Par 72 

Naantali
74,74
Sijoitus 2019: 98.

Arvosanat kohtuullisia kautta linjan, mutta selvä nousu vaatisi suurempia muutoksia.

100.
Tarinagolf – Uusi Tarina 

Siilinjärvi
74,69
Sijoitus 2019: 68.

Rankingin suurimpia putoajia. Kunto-ongelma laskenut pisteitä kaikissa kategorioissa.

Facebook Whatsapp Linkedin
Forward Go back